Talpa TV B.V.


TALPA DIGITAL LANCEERT MOBIELE VIDEOSITE VOOR 'DE GOUDEN KOOI'

Laren, 12 juni 2007 - Talpa Digital lanceert vandaag een mobiele videosite voor De Gouden Kooi, het steeds populairder wordende TV-programma op Tien. De beste video's en het laatste nieuws staan daarbij centraal, zodat de vele fans van het programma ook onderweg niets meer hoeven te missen van de belevenissen van de Miljonairs.

Mark Giesbers, directeur van Talpa Digital: "De Gouden Kooi wint nog steeds aan populariteit. Dat zien we aan de stijgende kijkcijfers op TV en de miljoenen maandelijkse pageviews op de website, maar ook aan het actieve gebruik van bijvoorbeeld het online forum. Ook ontstaan er talloze fansites, blogs en zelfs zelfgemaakte videoclips op YouTube. Er wordt bovendien massaal gekeken naar de live-streams van De Gouden Kooi. Deze nieuwe mobiele portal is een belangrijke toevoeging aan De Gouden Kooi als crossmediaal concept."

De informatie op de mobiele site, waaronder rubrieken als 'Villa Vandaag' en 'Laatste Nieuws', wordt 24 uur per dag up-to-date gehouden. Daarnaast zijn er korte video's te bekijken van maximaal 30 seconden, die speciaal voor vertoning op mobiele telefoons worden gemaakt. Hiertoe behoren compilaties van de belevenissen in de Villa, maar ook sneak previews van de TV-uitzendingen op Tien. Uiteraard ontbreken ook een forum en exclusieve downloads zoals wallpapers en ringtones niet. Op korte termijn zullen via de site tevens de live-streams via mobiele telefoons te volgen zijn.

De mobiele site van De Gouden Kooi is toegankelijk voor iedereen met een GPRS- of UMTS-toestel, ongeacht bij welke provider men is aangesloten. Door een gratis SMS te sturen met het keyword DGK naar 1010 ontvangt men een link die direct toegang geeft tot de site. Gebruikers die nog niet beschikken over de juiste instellingen voor mobiel internet, kunnen deze tevens gratis opvragen via www.tien.tv. De mobiele site van De Gouden Kooi is ontwikkeld in samenwerking met MoMac, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van mobiele websites.

Talpa Digital

Talpa Digital maakt deel uit van Talpa Media Holding, de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-belangen heeft ondergebracht. Talpa Digital is binnen deze groep verantwoordelijk voor strategie en ontwikkeling op het gebied van internet, mobiel en digitale televisie. Tot eerdere projecten van Talpa Digital behoren onder meer de digitale downloadstore Fuel for Travel, datingmerk Mundo, nieuwsmerk Skoeps en Dropzone, een platform voor adverteerders binnen de 3D-wereld Second Life.