Gemeente Hardenberg

Aanleg parkeerterrein langs Parkweg Hardenberg gestart

Dinsdag 12 juni 2007

De aanleg van een parkeerterrein langs de Parkweg, bedoeld voor bezoekers en gebruikers van het Lokaal Opleidingen Centrum, is in volle gang. De gemeente Hardenberg legt deze parkeerplaatsen aan, als medeopdrachtgever van het Lokaal Opleidingen Centrum.

Het Lokaal Opleidingen Centrum aan de Parkweg gaat na de zomervakantie open. Het gebouw is een multifunctioneel kennis- en ontmoetingscentrum. Met komst van het LOC krijgt Hardenberg een schat aan publieke voorzieningen op het gebied van werk, onderwijs en cultuur onder één dak. De gemeente Hardenberg is er samen met het Alfa-college en AOC De Groene Welle opdrachtgever van.

De gemeente Hardenberg heeft, als uitvloeisel van het meervoudig opdrachtgeverschap, de plicht op zich genomen zorg te dragen voor de realisatie van 100 nieuwe parkeerplaatsen aan de Parkweg die door de scholen gebruikt kunnen worden. Eind mei is KWS Infra bv uit Zwolle dan ook gestart met de aanleg van het parkeerterrein aan de Parkweg, aan de zijde van het sportpark.

Het parkeerterrein bestaat uit 100 parkeerplaatsen, die bedoeld zijn voor bezoekers/gebruikers van het LOC, bezoekers van de sportvelden en leerlingen van de leerlingenwerkplaats. Het parkeerterrein is in principe niet bedoeld voor omwonenden en voor bezoekers van het centrum.

Naar verwachting is het parkeerterrein voor de bouwvak (23 juli) klaar voor gebruik.