Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 12 juni 2007

Drie gewonden aangehouden

Almelo

Drie personen, die gewond zijn geraakt bij een, nog onduidelijk, voorval in Almelo, zijn ondertussen aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

Maandagavond 11 juni werd om ongeveer 23.00 uur gemeld dat er aan de Zwaluwenstraat in Almelo iemand gewond was geraakt. Eenzelfde melding werd direct daarop gedaan van iemand aan de Rohofstraat, ook in Almelo. De persoon aan de Zwaluwenstraat, een 26-jarige Almeloër, was volgens getuigen aan komen fietsen, maar kon door zijn verwondingen niet verder. Hij lag op straat en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Na behandeling mocht de 26-jarige het ziekenhuis verlaten en werd hij overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Aan de Rohofstraat werd een 42-jarige Almeloër aangetroffen die ook dusdanige verwondingen had dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Hij werd opgenomen maar mocht in de loop van dinsdagmorgen de 12e juni het ziekenhuis verlaten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau in Almelo. Bij het aantreffen van de 42-jarige op de Rohofstraat was ook een 17-jarige Almeloër aanwezig. Hij had lichte verwondingen aan zijn armen en werd voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Uit het eerste onderzoek is vast komen te staan dat de drie ruzie met elkaar hebben gehad. De 17-jarige en de 26-jarige werden na dit eerste onderzoek in de nacht van maandag op dinsdag 12 juni voor verder onderzoek aangehouden en opgesloten. Bij de 42-jarige gebeurde dit na zijn ontslag uit het ziekenhuis op dinsdagmorgen 12 juni.

Alle drie zijn in de loop van dinsdag de 12e in verzekering gesteld. Op dit moment is de toedracht van het voorval nog onduidelijk. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-076561)

Hond in hitte in auto achtergelaten

Oldenzaal

Op maandag 11 juni heeft de politie een 52-jarige man uit Bad Bentheim (D) bekeurd voor het, in de hitte, achterlaten van zijn hond in een afgesloten auto.

Tijdens de surveillance troffen agenten omstreeks 11.00 uur de geparkeerde auto aan op de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. In de auto zat een hond die het zichtbaar moeilijk had met de hitte. Alle ramen van de auto zaten dicht en de auto stond in de volle zon. Omdat de eigenaar danwel eigenaresse nergens te bekennen was, werd een ruitje ingeslagen om de hond te bevrijden. Zo kon het dier, dat behoorlijk wat vocht had verloren, vers water gegeven worden. Tegen de eigenaar, die even later kwam aanlopen, werd proces-verbaal opgemaakt. (07-076240)

Fietser rijdt zwaar onder invloed tegen stilstaande auto

Oldenzaal

Een 66-jarige fietser, die naar later bleek onder invloed van alcohol verkeerde, heeft op maandag 11 juni een aanrijding veroorzaakt. Hij reed op de Spoorstraat in Oldenzaal tegen een stilstaande auto.

De 66-jarige Oldenzaler fietste omstreeks 19.00 uur over de Lyceumstraat. Op de kruising met de Spoorstraat sloeg hij rechtsaf, de Spoorstraat in. Omdat hij niet voldoende rechts hield, kwam hij in aanrijding met een, voor het rode verkeerslicht stilstaande auto. Omdat de politie vermoedens had dat de man alcohol genuttigd had, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 2,33 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de 66-jarige, welke al eerder ongeldig verklaard was, werd ingenomen.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-076514)

Vrouw gewond na eenzijdige aanrijding

Weerselo

Een 22-jarige automobiliste uit Oldenzaal is op maandag 11 juni gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding op de Lemselosestraat in Weerselo.

De 22-jarige automobiliste reed omstreeks 19.00 uur op de Lemselosestraat uit de richting van Oldenzaal. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar auto in de slip en kwam op de kop in de berm tot stilstand. De Oldenzaalse werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht en haar auto werd afgesleept. (07-076503)

Fietsster rijdt tegen lantaarnpaal en raakt gewond

Goor

Een 62-jarige fietsster uit Hoogeveen is op maandag 11 juni gewond geraakt toen zij op de Markeloseweg in Goor tegen een lantaarnpaal fietste.

De 62-jarige fietste omstreeks 16.30 uur op de Markeloseweg uit de richting van Goor. Door onbekende oorzaak fietste zij ineens tegen een lantaarnpaal en kwam ten val. Zij moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Deventer gebracht worden. (07-076450)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --