Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 12 juni 2007

Uitgever Independent News & Media kiest voor Getronics PinkRoccade

Getronics PinkRoccade heeft een contract getekend met Independent News & Media PLC., een van de grootste uitgevers van de wereld met aanwezigheid in Australië, India, Ierland, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Het betreft een overeenkomst voor de bouw, het technisch- en applicatiebeheer en het hosten van een nieuw Content Management Systeem (Escenic Content Management Systeem) voor de vier belangrijkste websites: The Irish Independent, The Sunday Independent, The Indepentent en de Belfast Telegraph. De looptijd van het contract is drie jaar.

Independent News & Media is uitgever van de grootste nieuwssites in Ierland en Groot-Brittannië. De snelle ontwikkeling in de mediasector, een veranderde behoefte van de online consument en de groei in mogelijkheden op internet, heeft Independent News & Media doen besluiten op zoek te gaan naar een modern en CMS-systeem. Getronics PinkRoccade gaat als grootste ICT- dienstverlener in Nederland de volledige verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp, de bouw, het beheer en de hosting van de webomgeving. De hosting wordt verricht vanuit het zwaar beveiligde Getronics PinkRoccade datacenter te Amsterdam. Redacteuren in Europa kunnen via de Smart Access oplossing van Getronics PinkRoccade, overal, altijd en veilig toegang krijgen tot het systeem.

Na een zorgvuldig selectietraject is Getronics PinkRoccade geselecteerd vanwege de diepgaande kennis van en ervaring met de uitgeverswereld en met het Escenic Content management Systeem. Tevens is Getronics PinkRoccade in staat om alle oplossingscomponenten te leveren inclusief hosting, ondersteund door de juiste referenties. Ook werd positief beoordeeld dat Getronics PinkRoccade in staat is om projecten in een korte periode internationaal vanuit Nederland uit te rollen en internationaal te beheren.

Voor Getronics PinkRoccade betekent deze opdracht een versteviging van haar leidende positie in het mediasegment, vooral met betrekking tot de snel toenemende internationalisatie-strategie van mediabedrijven.

Over Getronics PinkRoccade Met een omzet van 1.184 miljoen euro in 2006 is Getronics PinkRoccade de grootste ICT-dienstverlener in Nederland. We ondersteunen organisaties in het verbeteren van hun prestaties door het beste uit hun medewerkers te halen. Getronics PinkRoccade zorgt ervoor, dat professionals optimaal gefaciliteerd worden bij het delen van informatie, veilig en effectief, waar en wanneer dit nodig is om onderlinge samenwerking en samenwerking met klanten en partners te realiseren. Daarvoor beschikken we over het meest complete portfolio aan geïntegreerde ICT diensten in de markt voor zowel zakelijke organisaties als overheidsinstanties. In praktijk gebracht door meer dan 10.500 medewerkers die bij ons de vrijheid en ontplooiingsmogelijkheden vinden die ze van de nummer één IT-werkgever in Nederland mogen verwachten.