Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe stelt Beta-versie Flex 3 beschikbaar

Software bevat nieuwe functies voor snellere RIA-ontwikkeling en vormt de start van het open source-initiatief

Amsterdam, 12 juni 2007 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert de Beta-versie van Adobe® Flex(TM) 3, het cross-platform, gratis open source-framework voor het creëren van Rich Internet Applications (RIA's). Deze belangrijke release biedt aantrekkelijke nieuwe UI-functies, verbetert de productiviteit van de ontwikkelaar en breidt de desktop-toepassingen en tools voor enterprise testing en performance uit. De Flex 3 Beta is het eerste zichtbare resultaat van het open source Flex-project, dat van start gaat met het beschikbaar stellen van nightly builds en een openbare database van programmeerfouten.

Flex 3 biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om de reikwijdte van hun RIA's uit te breiden van de browser naar de desktop met behulp van de nieuwe Adobe® Integrated Runtime (AIR), voorheen bekend als Apollo. Door gebruik te maken van de nieuwe Flex Builder(TM) 3 en Adobe AIR(TM)-software kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen die aantrekkelijker zijn, beter presteren en zowel binnen de browser als op de desktop draaien.

"De revolutie van RIA is volop gaande op het web en Flex is voorloper, omdat ditt het meest expressieve en snelle ontwikkelframework is", zegt Kevin Lynch, senior vice president en chief software architect bij Adobe. "De mogelijkheid om applicaties naar de desktop te brengen in combinatie met de beschikbaarheid van de gratis open source code van Flex biedt de Flex-ontwikkelaar vele voordelen."

Vanaf Flex 3 kunnen ontwikkelaars de broncode van de Flex compiler, de componenten en het applicatie-framework gratis downloaden en uitbreiden. De programmeertaal in Flex is de meest uitgebreide versie van de JavaScript-standaard, ECMAScript 4, en draait op Adobe Flash® Player via de open source Tamarin virtual machine, die recentelijk is vrijgegeven aan de Mozilla Foundation. De Flex 3 Beta-versie is het startpunt van het project, doordat die een volledige roadmap biedt voor Flex 3, inclusief gedetailleerde specificaties van features, nightly builds en een openbare database voor programmeerfouten. Ontwikkelaars kunnen daar inloggen en problemen en feature-aanvragen loggen en traceren.

Flex 3 bevat belangrijke verbeteringen in de designer en developer workflow, zoals een goede integratie met Creative Suite® software-designtools die het mogelijk maken om CS3-componenten direct naar Flex te importeren. Andere uitbreidingen zijn de ruime ondersteuning voor het bewerken en vormgeven van afbeeldingen, volledige taalondersteuning voor CSS en Flex Builder 3 Design view, waarmee ontwikkelaars het ontwerp en de lay-out van complexe applicaties kunnen bewerken.

Voor de ontwikkelomgeving biedt Flex 3 verschillende code-uitbreidingen die de productiviteit bevorderen. Flex Builder 3 ondersteunt bijvoorbeeld refactoring, dat ontwikkelaars in staat stelt om substantiële veranderingen in een project snel en consistent aan te brengen. Tevens bevat Flex 3 geheugen en performance profiling, waardoor ontwikkelaars kunnen evalueren hoe verschillende onderdelen van de applicatie draaien binnen de browser of op Adobe AIR. Daarnaast zorgen de class outline view en de zoekfuncties voor codes ervoor dat ontwikkelaars variabelen, methoden en kenmerken snel kunnen vinden, zelfs in grootschalige ontwikkelprojecten.

"Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de productiviteit van het ontwikkelen en implementeren van aantrekkelijke applicaties te verbeteren", zegt Carlos Garcia, mede-oprichter en CEO van Scrapblog, Inc. "Met de nieuwe ontwerpfuncties en interactiviteit, zoals de integratie met Creative Suite 3 design tools die we iedere dag gebruiken, helpt Flex 3 ons om sneller expressieve RIA's op de markt te brengen. Nu we ook de mogelijkheid hebben deze applicaties naar de desktop te brengen met Adobe AIR zullen wij in de toekomst bij het ontwikkelen van RIA's zeker gebruik maken van Flex 3."

Ontwikkelaars kunnen hun Flex en Adobe AIR-applicaties presenteren tijdens de Adobe AIR Developer Derby, een wedstrijd die op 11 juni officieel van start is gegaan. Adobe kent prijzen toe in vijf categorieën, waaronder categorieën voor zowel op Flex als op HTML-gebaseerde applicaties en een grote prijs voor de beste overall applicatie. Winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Adobe MAX-conferentie van 30 september tot 2 oktober in Chicago. De winnende applicaties worden ook onder de aandacht gebracht op de website adobe.com. Kijk voor meer informatie over de Adobe AIR Developer Derby op: www.adobe.com/go/airderby .

Prijzen en beschikbaarheid

De Beta-versies van Flex Builder 3 en Flex SDK 3 zijn beschikbaar als gratis download binnen Adobe Labs op labs.adobe.com/technologies/flex . De Beta is beschikbaar in het Engels en is verkrijgbaar voor zowel het Windows®- als het Macintosh-besturingsysteem. Adobe zal dagelijks software-uitbreidingen voor Flex SDK en een database van programmeerfouten plaatsen op labs.adobe.com/technologies/flex/opensource . De introductie van de open source Flex voor Mozilla Public License wordt gecombineerd met de introductie van de definitieve versie van Flex 3. Deze introductie zal naar verwachting in de tweede helft van 2007 plaatsvinden. De definitieve prijzen worden bekendgemaakt zodra de producten commercieel beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie en systeemvereisten op www.adobe.com/flex .

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/jun2007/Flex_3_Beta.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com .

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, ActionScript, Adobe AIR, Creative Suite, Flash, and Flex and Flex Builder are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Macintosh is a trademark of Apple, Inc., registered in the United States and other countries. Other names used may be trademarks of their respective owners.