Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 12 juni 2007

Heerlen; aangehouden met gestolen auto

De politie heeft afgelopen weekeinde een 35-jarige inwoner van Heerlen aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

Op een terrein achter een pand aan de Ganzeweide in Heerlen, troffen agenten een personenauto aan zonder kentekenplaten. Bij nader onderzoek bleek dat de auto in Duitsland was gestolen. De twee kentekenplaten had de aangehouden man in bezit.

Tijdens een nader onderzoek in een garage bij het pand werden onder de zitting van een bromfiets een hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Het betrof ruim 400 gram hasjiesj en 40 XTC-pillen. De eigenaar van de bromfiets, een 29-jarige Heerlenaar, werd in verband met deze drugsvondst ook aangehouden.

Bij een onderzoek in de woning troffen agenten 34 XTC-pillen, ruim vier gram cocaïne en ruim zeven gram hasjiesj aan.

Maastricht; aangehouden met mes in auto

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Adelbert van Scharnlaan in Maastricht een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden, omdat de man een mes bij zich had.

De man werd door agenten aangesproken omdat hij met zijn auto op het trottoir stond. Naast de aanwezigheid van een keukenmes, dat de man binnen handbereik had, bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan. In totaal moest hij nog en bedrag van 979 Euro betalen. De man werd ingesloten.

Simpelveld; bejaarde vrouw op straat beroofd

Een tot nu toe onbekende man heeft maandagmorgen omstreeks 11.30 uur op de Stampstraat in Simpelveld de tas geroofd van een 75-jarige inwoonster uit die plaats.

De dader, die in een grijze auto reed, vermoedelijk een Opel Corsa, stopte met zijn auto bij de voetgangersoversteekplaats, toen op dat moment het slachtoffer de straat overstak en in de richting van de Sint Remigiusstraat liep. De man stapte op de vrouw af en griste de tas uit haar handen, waardoor de vouw ten val kwam.

Het slachtoffer liep door de val diverse kneuzingen op.

Omstreeks 18.00 uur vond er een soortgelijke straatroof plaats op de Geysendorfferstraat in Heerlen. Daar was een 74-jarige vrouw het slachtoffer. De dader, ook rijdend vermoedelijk in een grijze Opel Corsa, vroeg het slachtoffer de weg en probeerde daarbij de tas van de vrouw af te pakken. Het bleef in dit geval bij een poging, want de vrouw wist haar tas weer te bemachtigen. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

Sittard; chauffeur valt in slaap en veroorzaakt aanrijding

Omdat de chauffeur van een personenauto in slaap was gevallen, ontstond maandagavond rond 20.40 uur op de A2 in Sittard een aanrijding, waarbij twee inzittenden van een andere auto gewond raakten

De twee gewonden zijn een man en een vrouw. Zij werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een kindje dat bij hen in de auto zat, in een kinderzitje, liep ogenschijnlijk geen verwondingen op.

De automobilist die inslaap was gevallen, schrok wakker en kon op dat moment een aanrijding met de voor hem rijdende andere personenauto niet meer voorkomen. Na de aanrijding sloeg de auto die werd aangereden meerdere malen over de kop en belande naast de rijbaan in de greppel.

Tegen de automobilist die in slaap is gevallen, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --