Ingezonden persbericht


Bedrijven geven Nederland een Slinger

In steeds meer steden bundelen bedrijven van allerlei snit zich in Slinger-stichtingen om samen te werken met ideële organisaties aan de kwaliteit van onze samenleving. Voor hen en voor nieuwe geïnteresseerde bedrijven organiseert WijkAlliantie op vrijdagmiddag 5 oktober 2007 de eerste nationale Slinger Markt.

De Slinger is een landelijk (burger)initiatief van Stichting WijkAlliantie en vereniging De Publieke Zaak. De Slinger is een keten van bedrijven, media en ideële partners die samenwerken in sociale programma's. De Slinger is zowel landelijk als lokaal een vliegwiel voor inspirerende acties van bedrijfsleven en civil society.

De Slinger functioneert inmiddels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Nijmegen, Zwolle en Hengelo zijn volop in ontwikkeling. Rabobank, Pricewaterhouse Coopers, Adecco, Royal Haskoning en diverse KvK's zijn o.a. kartrekkers in deze steden. De praktische aanpak van de Slinger slaat aan in het land. De Slinger Markt biedt de koplopers in de Slinger-steden een platform om ervaringen uit te wisselen. Belangstellende vertegenwoordigers van bedrijven uit andere steden komen in contact met al actieve Slingeraars.

Het gevarieerde programma biedt impressies uit actieve steden én de presentatie van ambitieuze actie-plannen voor de toekomst van de Slinger in tal van nieuwe steden. Grote, middelgrote en kleine bedrijven zijn welkom op de Slinger Markt.

Belangstellenden kunnen zich via slinger@wijkalliantie.nl of telefonisch 020 - 638 36 33 melden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Zie voor meer informatie op http://wijkalliantie.nl/slinger en www.slinger.nu.