Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 juni 2007

Ricky Koole draagt winnende verhalen voor

Actrice, zangeres en Baarsjesbewoner Ricky Koole leest tijdens een voorleesbrunch de zes verhalen voor die de finale van de verhalenwedstrijd In Geuren en Kleuren hebben bereikt. In Geuren en Kleuren vindt plaats in het kader van Juni Kunstmaand 07, het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival van stadsdeel De Baarsjes. De hoofdprijs is een toneelbewerking van het verhaal, die wordt opgevoerd in Podium Mozaïek.

Verhalen voor de wedstrijd kunnen nog tot 15 juni worden verstuurd naar junikunstmaand@baarsjes.amsterdam.nl. De voorleesbrunch met Ricky Koole is op zaterdag 30 juni van 11.00 tot 14.00 uur in café/restaurant Edel, Postjesweg 1.

In Geuren en Kleuren biedt schrijftalent de kans op een eigen toneelstuk. Deelnemers schrijven een verhaal over een herinnering die door bepaalde geuren en kleuren wordt losgemaakt. In twee voorrondes tijdens Juni Kunstmaand 07 (op zaterdag 23 en zondag 24 juni) wordt bepaald welke zes verhalen doorgaan naar de finale op 30 juni. De jury bepaalt uiteindelijk wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. De jury bestaat onder meer uit Mirjam Smeels, portefeuillehouder Kunst en Cultuur in De Baarsjes, Richard van Breukelen, scenarioschrijver, en Hassan Bahara, schrijver.

Ricky Koole speelde in films als Lek, De Jurk en All Stars. Ze acteerde in en schreef mee aan toneelstukken van Mug met de Gouden Tand. Ook speelde ze de jonge koningin Wilhelmina in de gelijknamige serie. In 2003 ging haar solovoorstelling Ricky Koole Zingt in première, een zelfgeschreven voorstelling met vier muzikanten. De liedjes (afkomstig van haar muzikale helden) zijn verschenen op haar CD Who's Suzy? Momenteel is Ricky Koole te zien als vast panellid van de nieuwe BNN popquiz Doe Maar Normaal.

Kijk voor meer informatie over In Geuren en Kleuren en Juni Kunstmaand 07 op www.junikunstmaand.nl en voor meer informatie over Ricky Koole op www.rickykoole.nl.

Noot voor de pers

Wilt u meer informatie ontvangen, bel dan 020 5892 734 / 06 1241 8810 of stuur een e-mail naar junikunstmaand@baarsjes.amsterdam.nl.

---- --