Provincie Drenthe

Nog tot 20 juni aanmelden voor Drentse Vrijwilligersprijs
12 Jun 2007

Nog tot 20 juni 2007 kunnen de inwoners van de provincie Drenthe een voordracht doen voor `Hét Compliment voor Drentse vrijwilligers'. Tot nu toe heeft de provincie Drenthe 47 aanmeldingen gekregen voor deze Drentse Vrijwilligersprijs. De aanmeldingen komen uit heel verschillende hoeken: van veteranenorganisaties en welzijnsorganisaties tot dorpsverenigingen en kerken. Eén ding hebben ze gemeen: het zijn organisaties of projecten die hun vrijwilligers enorm waarderen voor al het werk dat zij verrichten. Aan de Vrijwilligersprijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. Daarnaast is er een publieksprijs van 2.500 euro. In november maakt gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) de winnaars bekend tijdens een groots opgezette feestelijke avond.

Met de Drentse Vrijwilligersprijs toont de provincie Drenthe haar waardering voor alle vrijwilligers die dagelijks in Drenthe op diverse terreinen actief zijn. De prijs, die eens per twee jaar uitgereikt wordt, is bestemd voor een organisatie, instelling, project of groep vrijwilligers die het verdient om eens extra in het zonnetje gezet te worden. Het gaat dus niet om een individuele vrijwilliger. `Hét Drents Compliment' gaat naar een activiteit waar vrijwilligers nú al mee bezig zijn. Die mag wel onder leiding van een professional gebeuren. Een plan alléén is dus niet genoeg om in aanmerking te komen.

Op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl, vinden geïnteresseerden meer informatie en een inschrijfformulier voor Hét Compliment voor Drentse vrijwilligers. Ook kunnen zij een folder en het inschrijfformulier aanvragen bij STAMM CMO Drenthe, telefoon (0592) 3944 00. STAMM CMO Drenthe verzorgt de uitvoering en organisatie van de prijs.