Ingezonden persbericht


Almelo, 12 juni 2007

Nieuwe 2007 Chevrolet Avalanche: een pickup met 6 zitplaatsen

De Chevrolet Avalanche is gebaseerd op het platform waar ook de Chevrolet Suburban, Cadillac Escalade en Chevrolet Tahoe op is gebaseerd. Deze modellen hebben een historie die terug gaat naar 1935 en is tot op heden in Amerika een van de populairste modellen in zijn klasse. De 2007 Avalanche wordt gebouwd op een compleet nieuwe bodemplaat en is uitgerust met de GM 5,3i-liter of 6.0i-liter V8 met Active Fuel Management technology, ofwel cilinderuitschakeling voor een optimaal brandstofverbruik. Deze motor is ook geschikt om te lopen op elke combinatie van benzine en Ethanol (E85).

De Chevrolet Avalanche is leverbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen. Aan het woord Autdoor SUV verkoper Chris Boensma: "De Chevrolet Avalanche is een full size pickup waarvan de motorkap voor de gemiddelde Nederlander op borstniveau zit. Met een lengte van bijna zes meter is het een indrukwekkende auto. We zien deze auto als een welkome aanvulling op ons assortiment SUV's."

Uitrusting
De Avalanche is leverbaar in drie uitrustingsniveau's te weten: de basis LS, de luxere LT uitvoering en de meest luxe LTZ uitrusting.

In de basis LS uitvoering is de Avalanche reeds voorzien van Midgate (neerklapbare achterbank waardoor de laadruimte van de pickup toeneemt), de nieuwe Vortec 5.3L V8 met Active Fuel Management (2WD en de 4WD ook E85 FlexFuel capability), StabiliTrak Electronic Stability Control System, 40/20/40 neerklapbare voorbank en 60/40 neerklapbare achterbank, zes-voudig electrisch verstelbare bestuurdersstoel, twee zone airco, AM/FM stereo met CD/MP3 player, zes-speaker sound system, cruise control en MP3 input aansluiting.

De luxere LT en LTX uitvoeringen hebben (afhankelijk van de uitvoering) ook ultrasonic Rear Parking Assist, Rearview camera system, Heavy-duty locking rear differential , 12-voudig met leer beklede voorstoelen met stoelverwarming met twee memory standen, Audio bediening op achterbank, electrisch inklapbare buitenspiegels, roofrails, CD Mp3 wisselaar en Bose 7-speaker system, electrisch instalbare pedalen, 20-inch alu wielen, verwarmde ruitensproeierreservoir en starten op afstand.

Wegligging
Voor de veiligheid en een goede wegligging is de Avalanche voorzien van een StabiliTrak Electronic Stability Control System. Dit is een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van alle technische hulpmiddelen en die gebruikt maakt van het ABS remsysteem om de stabiliteit en de koersvastheid van de auto waarborgt.

De Chevrolet Avalanche is in Nederland niet te koop via het normale Chevrolet dealernetwerk. De levering vind plaats via eigen import vanuit de Verenigde Staten. In Nederland is de Chevrolet Avalanche te koop via Autdoor SUV, de SUV specialist in Oost Nederland. De prijzen starten rond de E 49.999,00 exclusief BTW en BPM. Kijk op www.autdoor.nl of www.suvnieuws.nl voor meer info.