BedrijfsautoRAI

Iveco Trakker 10x8 voor Spelt Bedrijven B.V. te Nieuwveen

(6/12/2007)
Spelt Bedrijven B.V. te Nieuwveen is een bedrijf dat in 1954 is opgericht, oorspronkelijk als loonbedrijf. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid en heeft het zich gespecialiseerd in Recycling, Grondwerk, Milieu, Detachering en containerverhuur.

De heer Spelt liet zich vanaf 1954 inhuren door de boeren uit de regio met zijn tractor, als loonwerker. Vanaf 1960 kwamen daar werkzaamheden in de bouw bij en vanaf 1970 concentreerde het bedrijf zich volledig op de bouw. Vanaf 1974 is Spelt Bedrijven ook actief op het gebied van afvalinzameling. Tegenwoordig biedt Spelt werkgelegenheid aan ongeveer 200 medewerkers.

Recent heeft Iveco-dealer Truckland te Schiphol de sleutels van een Iveco Trakker mogen overhandigen aan Spelt Bedrijven. Deze Trakker, uit de Off-Road range, is de eerste Iveco in dit wagenpark.

De IVECO Trakker met dagcabine, type AD410T45 uitgerust met een EuroTronic geautomatiseerde transmissie, is door Iveco-dealer Schouten te Almkerk omgebouwd van een 8x8 naar een 10x8 voertuig. De motor is een sterke Iveco Cursor 13 met 450 pk in Euro 5 uitvoering. De achteroverkipper met afdeksysteem is geleverd door Hyva. Door de bijplaatsing van de 5e as heeft deze Iveco Trakker nu een nuttig laadvermogen van bijna 30 ton.