ABN AMRO

Amsterdam, 12 juni 2007

Klimaatproblematiek geen bedreiging, maar kans

ABN AMRO gaat beleggers stimuleren te investeren in nieuwe, duurzame beleggingsmogelijkheden, te beginnen binnen Eco Markets. De mogelijkheden zijn talrijk, constateert de bank en bieden beleggers grote kansen op rendabele investeringen die bijdragen aan een duurzame maatschappij.

Dat de klimaat- en milieuproblematiek groot is, wordt wereldwijd breed onderkend. Volgens ABN AMRO werpt deze problematiek voor beleggers echter geen barricades op. Integendeel: zij biedt volop kansen, die vragen om ontdekking. Daar gaat de bank beleggers actief in ondersteunen.

Investeren in duurzaamheid
ABN AMRO heeft op basis van onderzoeken geconstateerd dat duurzame ondernemingen aantoonbaar beter presteren. In het bijzonder acht ABN AMRO duurzame ondernemingen interessant die zich begeven op het vlak van Klimaat en Milieu. Voor de bank reden zich daarop te focussen. Concreet gaat de bank beleggers adviseren te investeren in onder meer ABN AMRO Eco Markets, waarin zich beleggingsproducten bevinden rondom thema's als bio-ethanol, zonne- en windenergie, afvalverwerking, alternatieve brandstoffen en water.

Groeimarkt
Jean Paul van Oudheusden, Hoofd van ABN AMRO Markets: "Door de milieuproblematiek zijn tal van innovatieve ondernemingen ontstaan, die zich richten op duurzaamheid. Deze bedrijven blijken in de praktijk zeer goede financiële resultaten te behalen. Interessant voor beleggers. Omdat de milieuproblematiek niet op korte termijn op te lossen is, hebben deze bedrijven een groot bestaansrecht. Het is alleen wel zaak binnen deze groeimarkt de juiste bedrijven op te sporen. Daar gaan wij beleggers mee helpen."

ABN AMRO en duurzaamheid
Duurzaam ondernemen betekent voor ABN AMRO dat zij handelt naar haar waarden en Business Principles om op deze manier in te spelen op de behoeften van haar eigen organisatie en belanghebbenden op gebied van duurzaamheid. Tegelijkertijd draagt ABN AMRO hierdoor bij aan het beschermen, in stand houden en versterken van het menselijk kapitaal, natuurlijke hulpbronnen en de financiële middelen die in de toekomst nodig zijn. Dit impliceert dat ABN AMRO bij haar zakelijke beslissingen maatschappelijke, ethische en milieubelangen in aanmerking neemt.
ABN AMRO vindt het een uitdaging om met de inzet van haar financiële kennis en kunde bij te dragen aan nieuwe, duurzame oplossingen voor de wereld van morgen; waarmee zij tegelijkertijd voor haarzelf en haar belanghebbenden kansen creëert, onder meer op het snijvlak waar duurzaamheid en beleggen samenkomen.

Duurzame activiteiten
Binnen het kader van duurzaamheid is ABN AMRO reeds lange tijd actief. ABN AMRO wordt wereldwijd gezien als één van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dit wordt ook bevestigd door het feit dat de Financial Times ABN AMRO heeft uitgeroepen tot meest duurzame bank ter wereld. Het aandeel van ABN AMRO is onderdeel van DJ Sustainability Index en de FTSE4GOOD. Verder is ABN AMRO opgenomen in de lijst van de Global 100 Most Sustainable Corporations. ABN AMRO is daarnaast aangesloten bij (internationale) initiatieven zoals het Global Reporting Initiative. ABN AMRO zal de komende maanden diverse nieuwe activiteiten starten die direct zijn gerelateerd aan duurzaam ondernemen.