ABN AMRO

Amsterdam, 12 juni 2007

Trade Globe: de nieuwe, interactieve beleggingswereld van ABN AMRO

ABN AMRO heeft een nieuw, interactief platform ontwikkeld onder de naam Trade Globe. ABN AMRO komt met het platform om beleggers beter te informeren over haar beleggingsmogelijkheden. De bank heeft geconstateerd dat beleggers onvoldoende in staat waren om hun weg te vinden in haar aanbod van producten en diensten. Trade Globe stelt informatie voor beleggers daarom toegankelijk, transparant en online beschikbaar. Belangrijk onderdeel van de vernieuwde dienstverlening zijn drie bedieningsconcepten: zelf beleggen, samen met ABN AMRO beleggen of door de bank laten beleggen.

ABN AMRO wil beleggers instrumenten in handen geven, zodat zij op de door hun gewenste manier kunnen beleggen. Daarin voorziet Trade Globe. George Kabalt, Directeur particulieren ABN AMRO Nederland: "Trade Globe is een interactief platform waarop wij informatie op toegankelijke en transparante wijze beschikbaar stellen; de belegger krijgt op Trade Globe onder meer advies van beleggingsdeskundigen, achtergrondinformatie en opinies. Onderdeel van Trade Globe is ook dat beleggers zelf kunnen bepalen hoe ze bij ABN AMRO willen beleggen, veel beter dan tot nu toe mogelijk was."

Zelf beleggen bij ABN AMRO
Een grote groep beleggers kiest ervoor om alle beleggingsbeslissingen volledig zelfstandig te nemen. Zij willen dat hun bank alle benodigde informatie compleet en tijdig levert. Voor klanten die alles volledig zelf willen doen, biedt Trade Globe de beleggingsvorm Direct Beleggen, die alle mogelijke financiële instrumenten biedt, zoals aandelen, fondsen, opties, etcetera. Binnen deze vorm wordt alle informatie en expertise door ABN AMRO via internet aangeboden.

Beleggen met ABN AMRO
Binnen dit concept kiest de belegger ervoor om samen met specialisten van ABN AMRO zijn vermogen te beleggen. Beleggers met een vermogen vanaf EUR 25.000 kunnen hiervoor terecht bij het FondsAdvies. Voor beleggers met een vermogen boven de EUR 100.000 is er BeleggingsAdvies met een persoonlijke beleggingsadviseur. Derde optie binnen dit concept is Trading, voor de zeer actieve belegger. Binnen de vorm Trading wordt de belegger ondersteund door experts uit de ABN AMRO handelsomgeving.

Beleggen door ABN AMRO
Voor beleggers die geen omkijken willen hebben naar hun beleggingsportefeuille biedt ABN AMRO twee diensten. Particulieren met een vermogen vanaf EUR 100.000 hebben ABN AMRO VermogensBeheer tot hun beschikking. Voor de kleinere belegger - vanaf EUR 25.000 ingelegd vermogen - bestaat de mogelijkheid om met FondsBeheer te laten beleggen, waarbij er keuze is uit vijf verschillende risico/rendement profielen.

Additionele diensten die Trade Globe biedt:

* een Beleggings Advies Lijn die dagelijks geopend is van 08.00 uur tot 22.00 uur 's avonds;

* Tradebox, een systeem voor de belegger die zelf zijn zaken in de gaten wil houden met real-life-koersinformatie;
* een objectieve fondswijzer.

Duurzaam beleggen
Met Trade Globe helpt ABN AMRO haar beleggers rendabele investeringen te vinden. Daarbij boort ABN AMRO voor haar klanten een nieuwe markt aan: Eco Markets, waarbinnen duurzame ondernemingen actief zijn. Klimaatverandering en de maatregelen die getroffen moeten worden om deze trend om te buigen, bieden kansen voor bedrijven die zich bezighouden met alternatieve energievormen, schoon water, beperking van CO2-uitstoot en afvalverwerking; ondernemingen die goed presteren, blijkt uit onderzoeken van ABN AMRO. Beleggen in Eco Markets betekent daarom een rendabele investering doen, die niet alleen de belegger maar ook het klimaat ten goede komt. Voor ABN AMRO een belangrijk uitgangspunt, omdat duurzaamheid bij de bank vanzelfsprekend is binnen de bedrijfsvoering. De komende maanden ontplooit de bank daarom ook verschillende nieuwe initiatieven op dit terrein. Een ervan is de EcoJacht, een spel waarmee beleggers zich bekend kunnen maken met de Eco Markets producten. De winnaar van het spel kan een geldbedrag van EUR 10.987 winnen in de vorm van Eco Certificaten. Inschrijven kan op www.ecojacht.nl.