Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'TARZAN' RON LINK OPENT NIEUW APENVERBLIJF IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Safaripark biedt onderdak aan grootste chimpanseecollectie van de Benelux

Hilvarenbeek, dinsdag 12 juni 2007 - Tarzan opent het nieuwe apenverblijf nabij de entree van Safaripark Beekse Bergen. Hoofdrolspeler Ron Link uit de musical 'Tarzan' zal het verblijf op woensdag 20 juni op ludieke wijze openstellen voor publiek. Het chimpanseeverblijf bestaat naast uit een groot binnenverblijf ook uit twee eilanden. Met het toevoegen van deze apen aan de reeds aanwezige dieren in het park, beschikt Safaripark Beekse Bergen over de grootste chimpanseecollectie van de Benelux.

Ron Link, vertolker van de titelrol in de musical 'Tarzan', opent op woensdag 20 juni het nieuwe apenverblijf in Safaripark Beekse Bergen. Matthieu de Sevaux, vestigingsmanager van het park: "Wie Afrika hoort, denkt aan de oerkreten van Tarzan. Daarom is juist Ron Link, dé Nederlandse Tarzan de aangewezen persoon om het nieuwe apenverblijf in het Afrikaanse hart van Nederland te openen". Link won onlangs de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Nashuatec Aanstormend Talent. De musical 'Tarzan' speelt achtmaal per week in het Circustheater in Scheveningen.

Grootste collectie van Benelux
Maar liefst 39 chimpansees worden aan de bestaande collectie van Safaripark Beekse Bergen toegevoegd, het merendeel daarvan (28) neemt zijn intrek in het nieuwe apenverblijf. Het park beschikt daarmee over één van de grootste chimpanseecollecties van Europa en de grootste van de Benelux. Het nieuwe apenverblijf in het safaripark bestaat uit een ruim binnenverblijf met een bezoekersruimte. Op deze manier zorgt het park ervoor dat de apen ook bij slechter weer zichtbaar zijn voor het publiek. Aan het binnenverblijf is een tweetal eilanden verbonden van 2.000 en 4.000 vierkante meter.

Chimpansee
De chimpansee behoort tot de mensapen. Deze soort behoort tot de grootste apensoorten. Hun lichaamsbouw lijkt het meeste op dat van een mens. Chimpansees leven voornamelijk in bomen en zijn uitstekende klimmers. Ze leven vaak in groepen van vijftien tot vijftig dieren. Een volwassen chimpansee heeft een lengte van 63,5 tot 90 centimeter en een lichaamsgewicht van ongeveer 26 tot 70 kilogram. De chimpansee komt voor in equatoriale bossen in verschillende gebieden in Afrika. De chimpansee leeft voornamelijk in open (regen)wouden, maar is ook te vinden in bergbossen en op bossavannes. In Safaripark Beekse Bergen kunnen chimpansees ongeveer 50 jaar oud worden. In de natuur wordt dit niet gehaald. Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op www.beeksebergen.nl.
---