Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Ter Horst beantwoordt kamervragen over geweld tegen ambtenaren

12 juni 2007

Minister Ter Horst heeft naar aanleiding van een Netwerkuitzending van
3 april jl. over geweld tegen medewerkers bij sociale diensten, een reeks kamervragen beantwoord. In haar antwoorden gaat de minister onder meer in op het korten op de uitkering, aangiftebereidheid en de strafrechtelijke afhandeling. In de brief aan de Tweede Kamer geeft de minister ook aan na het zomerreces te komen met een voortgangsrapportage.

Overigens levert de uitzending van Netwerk ook een tiental burgerbrieven op die veelal aandacht vragen voor de houding en het gedrag van de werknemer. In haar antwoord schrijft de minister: 'Ik ben van mening dat geweld tegen deze groep van mensen op geen enkele wijze is te rechtvaardigen. Deze werknemers zetten zich immers in voor ons allemaal. Natuurlijk is een discussie mogelijk over (on)gewenst gedrag, waaronder ook het gedrag van de desbetreffende ambtenaar valt. Maar deze discussie moet op een andere manier worden gevoerd dan met (non)verbaal dan wel lichamelijk geweld'.

Zie ook


* Antwoorden op kamervragen over de bedreigingen die uitgaan van niet integrerende minderheden voor de nationale veiligheid
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties