Gemeente Assen


Actueel

Samenwerken aan veilige scholen in Assen

Assen, 12 juni 2007

Convenant Gemeente, politie en de scholen voor voortgezet onderwijs in Assen hebben op 11 juni het convenant 'Veilig in School Assen' ondertekend. Hierin maken ze afspraken om gezamenlijk overlast, vandalisme en criminaliteit op scholen te voorkomen en te bestrijden. De betrokken willen zo een veilig klimaat in en om scholen waarborgen.

Tijdens de ondertekening benadrukte wethouder Gerrit Piek dat er al veel gebeurt als het gaat om het veiliger maken van de scholen. Volgens hem ligt de nadruk in het convenant daarom op preventie. Scholen bieden de politie de gelegenheid om preventief en handhavend aan de slag te gaan. De politie geeft hiervoor in overleg met de schoolleiding voorlichting en advies om overlast, vandalisme en criminaliteit zo veel mogelijk te voorkomen.

In het convenant is verder afgesproken dat scholen incidenten registreren en bespreken met de betrokken partijen en de politie. Verder gaan de scholen hun bestaande plannen ontwikkelen om vandalisme, (seksuele) intimidatie, (seksueel) geweld, discriminatie, bedreiging en ander crimineel gedrag tegen te gaan. De gemeente ziet er op toe dat gemaakte afspraken worden nageleefd en biedt waar nodig ondersteuning.