BP Nederland


BP opent nieuw BP Connect service station langs de Rijksweg A50 bij Son
Publicatiedatum: 12 juni 2007
Kunst, recreatie en âconvenienceâ langs de A50

Capelle aan den IJssel, 7 juni 2007. Energiemaatschappij BP opent op 9 juni a.s. een nieuw BP service station aan de westkant van de snelweg A50 richting Eindhoven: âBP Sonse Heideâ. Dit station is volledig uitgerust volgens het zogeheten convenience concept BP Connect. Eén van de belangrijkste punten waarop het BP Connect station zich onderscheidt van andere BP stations is de populaire âfresh foodâ formule Wild Bean Café. Deze formule richt zich speciaal op klanten die niet alleen willen tanken, maar ook iets willen eten of drinken of een vergeten boodschap bij het station willen halen. Het biedt een breed assortiment aan verse, kwalitatief hoogwaardige producten, zoals broodjes (vers afgebakken en belegd), warme snacks (zowel zoet als hartig) en verse koffie van echte bonen.
Daarnaast wordt het station â evenals alle andere BP Connect service stations â voorzien van T-Mobile HotSpot. Hiermee hebben klanten toegang tot een zeer snelle draadloze internetverbinding via Wi-Fi. Het station, dat 24 uur per dag geopend is, beschikt verder over 5 pompeilanden en 2 high speed pompen voor vrachtwagens, waar de gebruikelijke BP brandstoffen worden aangeboden, waaronder de premium brandstof BP Ultimate (benzine en diesel).
De Connect formule wordt geïmplementeerd op strategisch gelegen stations van het bedrijf in Nederland, waarvan Sonse Heide een goed voorbeeld is. Op dit moment beschikt BP in Nederland over ruim 30 BP Connect service stations.
Verzorgingsplaats Sonse Heide
Op het terrein naast het service station wordt door Rijkswaterstaat een nieuwe verzorgingsplaats aangelegd, met parkeerplaatsen voor vijftig personenautoâs en dertig vrachtwagens. In het kader van het project âKunst langs de A50â werken de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting (NBKS) en de Provincie Noord-Brabant samen aan een grootschalig kunstproject dat op vier locaties langs de A50 zal verrijzen, waarvan âSonse Heideâ er één is. De aanleg van de verzorgingsplaats zal na de bouwvak aanvangen.