Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeentearchief overgedragen

De overdracht van de gemeentearchieven

Foto: Roel Dijkstra

Op 11 juni heeft wethouder A.J. Moerkerke het gemeentearchief van 1949 tot en met 1985 overgedragen aan de gemeentearchivaris mevrouw J. Steenhuis van het Gemeentearchief Rotterdam. Het Gemeentearchief Rotterdam aan de Hofdijk 651 is voor Capelle aan den IJssel aangewezen als archiefbewaarplaats en beschikt over ruimten waar onder zeer goede klimatologische omstandigheden het historische archief van Capelle aan den IJssel veilig kan worden bewaard.

Uit dienstverlenend oogpunt zijn alle bouwvergunningen uit deze periode met bijbehorende constructies uitgezonderd. Deze stukken worden vrijwel dagelijks door Capellenaren geraadpleegd. Ook de nog geldende bestemmingsplannen blijven bij de gemeente Capelle aan den IJssel achter.

Met de overdracht zijn de archieven grotendeels openbaar geworden en dus voor iedereen toegankelijk. Wilt u de archiefstukken inzien of meer informatie dan kunt u terecht op de website van het gemeentearchief Rotterdam www.gemeentearchief.rotterdam.nl. Kijkt u dan onder het kopje Regio Rotterdam hier vindt u Capelle aan den IJssel. Het Gemeentearchief Rotterdam is ook te bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-1545