Gemeente Zandvoort


OPZ stelt vragen over overlast in Park Duijnwijk

(12 juni 2007)

OPZ heeft het college van Burgemeester en Wethouders vragen gesteld over de overlast van voetbalpartijtjes in Park Duijnwijk. Maar er zijn meer zaken waar de mensen last van hebben.

Hieronder volgt de brief van Carl Simons aan het college.

Geacht college,

Recentelijk ben ik als fractievoorzitter van OPZ benaderd door de heer J.P. de Ridder, Gertenbachstraat 27, 2041 GG Zandvoort, telefoon 5716968, met betrekking tot overlast van voetballen, hetgeen hij en zijn buren ondervinden in Park Duijnwijk. Voor nadere gegevens verwijs ik naar de bijgaande bewonersbrief.

Zou u erop willen toezien, dat voor deze kwestie binnen redelijke termijn een adequate oplossing gevonden wordt? En zou u de heer De Ridder en mij van de gevonden oplossing op de hoogte willen brengen? Zoals gezegd, graag binnen redelijke termijn!

De heer De Ridder maakt zich verder nog zorgen over de volgende zaken:


1] Honden los over pad naar station. Op het stijgende pad van Park Duijnwijk naar het station worden kennelijk regelmatig honden losgelaten. Met alle gevolgen van dien. Reizigers en buurtbewoners die van dit pad gebruik maken worden vervolgens geconfronteerd met de achtergebleven uitwerpselen. Incidentele handhaving zou bijzonder op prijs worden gesteld. Zou u concrete toezeggingen willen doen?


2] (Brom)fietsverkeer op het pad naar station. Op hetzelfde stijgende pad rijden fietsen en bromfietsen, terwijl het een voetpad is. Althans die indruk wordt gewekt door de dwars geplaatste hekken. De heer De Ridder vraagt zich af of het mogelijk is de bestemming van dit pad als zodanig aan te duiden, dan wel verbodsborden te plaatsen voor het berijden ervan? Diverse malen is het al voorgekomen dat een 'bijna' ongeluk heeft plaatsgevonden door de soms roekeloze manoeuvres. Passanten en vooral kinderen lopen daardoor gevaar.


3] Parkeren rondom de flats van het Witte Veld en de Gertenbachstraat. Het parkeren in Park Duijnwijk rondom de stationslocatie is nog steeds gratis. En daarvan wordt driftig gebruik gemaakt door niet-buurtbewoners. Op zodanige wijze dat overlast wordt ondervonden, omdat men de eigen auto niet meer kwijt kan. Is hiervoor een oplossing gevonden in het nieuwe parkeerbeleid en zo ja, op welke wijze? Zo nee, hoe denkt u dit aan te pakken?


4] Parkeren voor bewoners naast de flat van de Gertenbachstraat. Naast de flat aan de Gertenbachstraat bevinden zich 28 genummerde parkeerplaatsen. De heer De Ridder vraagt zich af hoe het mogelijk is dat sommige mensen twee plaatsen toegewezen hebben gekregen en anderen één of géén?

Zou u er eveneens op willen toezien, dat de heer De Ridder en ondergetekende binnen redelijke termijn worden geïnformeerd over hetgeen het gemeentebestuur voor deze burger kan betekenen, als het gaat om het wegnemen van bovengenoemde bezwaren?

Uw berichten hierover zie ik met belangstelling tegemoet en ik dank u bij voorbaat voor de te nemen moeite.

Met vriendelijke groet,
Carl R. Simons,
Raadslid Gemeente Zandvoort
Fractievoorzitter OPZ (Ouderen Partij Zandvoort)
T: 023-5712751
M: 06-14818215
E: crsimons@xs4all.nl
I: http://www.opzandvoort.nl