Gemeente Ede

nummer 128 / Ede, 12 juni 2007

Actie Zonnig Ede
Gemeente Ede stelt subsidie beschikbaar voor zonnecollector of -boiler

De gemeente gaat subsidie geven aan mensen die een zonneboiler of collector aanschaffen en plaatsen. Deze actie geldt van 1 september tot en met 31 december 2007. De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 750,--. De subsidieverstrekking maakt deel uit van het gemeentelijk klimaatbeleid. Met dit beleid wil de gemeente het gebruik van duurzame energie bevorderen en zo de uitstoot van broeikasgassen beperken. In totaal stelt de gemeente een bedrag van 75.000,-- beschikbaar.

Mensen kunnen de subsidie vanaf 1 september aanvragen met een aanvraagformulier dat via www.ede.nl is in te vullen. De gemeente beoordeelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Als alles in orde is volgt eerst een voorlopige toekenning, zodat mensen weten waar ze op kunnen rekenen. Het subsidiebedrag wordt uitbetaald als de zonnecollector of boiler is geïnstalleerd.

Meer informatie over de zonneboiler of - collectorsubsidie volgt eind augustus op de gemeentelijke Infopagina in Ede Stad en op de gemeentelijke website.

---