Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 6 juni 2007

Aangepast sporten in Utrecht-West stap voorwaarts

Enquête brengt sport- en informatiebehoefte van 200 inwoners in kaart

Sportservice Midden Nederland boekt in de regio Utrecht-West steeds meer winst bij het in beweging krijgen van mensen met een beperking of chronische aandoening. Steeds meer mensen komen in aanraking met het sportservicebureau, waardoor het besef om meer te gaan sporten of bewegen daadwerkelijk toeneemt. Goed voorbeeld is de sportenquête die naar 2000 inwoners is verstuurd. Ruim tweehonderd respondenten hebben aangegeven wel te willen sporten, maar niet de mogelijkheden in hun omgeving te kennen. Regioconsulent Judith Meeuwissen zoekt nu samen met deze mensen naar de ideale sport- of beweegactiviteit op maat.

Digitaal sportaanbod
Sinds voorjaar 2006 beheert Sportservice de website www.usportanders.nl, bedoeld om iedere inwoner met een beperking of aandoening te verwijzen naar een sport- of beweegactiviteit op maat. Het is een zoekmachine waarin iemand op basis van zijn/haar beperking, woonplaats en tak van sport een overzicht krijgt van passende sportaanbieders. In september komt een papieren Sport- en Beweegwijzer aangepast sporten uit. Deze kunt u (gratis) aanvragen bij Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland.

Beperkingen
Binnen aangepast sporten kent Sportservice mensen met een auditieve, verstandelijke, lichamelijke, visuele beperking en/of chronische aandoening. Het sportaanbod is dus geschikt voor bijvoorbeeld iemand met een langdurige blessure of iemand met een reumatische aandoening of het syndroom van Down. De manier van sporten is compleet afhankelijk van de beperking. Binnen een vereniging kan iemand meestal nog kiezen om te sporten in de reguliere groepen of binnen een eigen sportteam.

Wilt u meer weten over aangepast sporten bij u in de buurt of wilt u sportadvies, dan kunt u contact opnemen met Judith Meeuwissen: 030-7513840 / 06-12949436 of jmeeuwissen@sportservicemiddennederland.nl.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (