Ingezonden persbericht


Le Mans 2007 van start voor Racing for Holland

Na de test ruim een week geleden is vandaag voor Racing for Holland het echte werk begonnen. Even voor half elf vanochtend vond de technische keuring plaats, zoals gebruikelijk op het Place des Jacobins, midden in Le Mans.

Onder grote belangstelling werd de Dome S101.5 Judd, die afgelopen week nog werd voorzien van de laatste aërodynamica updates en nieuwe Koni veren uitgeladen om vervolgens het parcours over het plein langs de verschillende keuringsstations af te leggen.

Daarna was het tijd voor de traditionele teamfoto.

David Hart, Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers, die voor het 20e jaar deelneemt aan de 24 uur van Le Mans deelden vele handtekeningen uit en genoten van de gezellige sfeer die bij de technische keuring hoort. Het drietal heeft veel zin om morgenavond om zeven uur het circuit op te gaan voor de eerste van vier kwalificatiesessies.

Jeroen Bleekemolen; "We hebben een goede test gehad, daar hebben we echt een grote stap naar voren gemaakt. Het voelde allemaal heel goed aan. Het blijft een 24 uurs-race, je weet nooit welke kant het opgaat. We gaan in ieder geval beginnen met een goed gevoel. Ik heb hier vorig jaar voor het eerst gereden en ik wil de race eigenlijk nu nooit meer missen, het is wel één van de allermooiste evenementen die je kan doen als autocoureur. Super dat we er weer zijn!"

David Hart; "Ik weet nog niet helemaal wat ik morgen kan verwachten. Toen Jeroen en ik hierheen reden zagen we dat het iets voor elf uur 's avonds nog niet helemaal donker was, maar ik moet de baan weer een beetje leren kennen met deze auto. Het moet een dansje samen met de auto worden. Ik hoop dat ik in het licht voldoende kan rijden om ook in het donker dat dansje goed te kunnen doen. Het gevoel van rempunten en insturen moet nog meer een automatisme worden. Dat denk ik wel snel door te hebben. De sfeer is hier geweldig. Het gekke is dat het mij vooral te doen was om met die twee goede coureurs te rijden en niet te ver van hun af te zitten. Mijn race is vooral tegen mijn teamgenoten, niet tegen anderen. De atmosfeer hier daar krijg je kippenvel van. Het is alleen jammer dat er niet veel van mijn kennissen komen kijken hier, dan zouden ze ook zien hoe gaaf het hier is".

Jan Lammers; "We hebben een forse vooruitgang geboekt in de laatste maand. Met de LMS in Monza en Valencia hadden we nog problemen. De test hier was voor ons eigenlijk verrassend goed. Tussen de test en nu hopen we ook nog de nodige verbeteringen gemaakt te hebben. Als we die progressie door kunnen trekken tot het eind van de race zouden we nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Maar je weet dat er in 24 uur 20 miljoen dingen kunnen gebeuren".

Morgenavond om 19.00 uur gaat de eerste kwalificatiesessie van 2 uur van start. Na een uur pauze is van 10 tot 12 uur de tweede sessie. Alle coureurs moeten laten zien dat ze zowel met licht als in het donker competitieve tijden neer kunnen zetten.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@racingforholland.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal http://photos.janlammers.com