Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 12-06-2007

Politie houdt man aan na vernieling

's-Hertogenbosch - Maandagavond heeft een 16 jarige Bosschenaar op de Helftheuvel een autoruit ingeslagen. Dat was het gevolg van een al enkele maanden durende en maandagavond escalerende ruzie met een plaatsgenoot. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Arrestatie na huiselijk geweld

's-Hertogenbosch - Maandagavond kreeg de politie een melding van huiselijk geweld aan de Karel Doormanstraat. Een 22 jarige man zou in de woning een 43 jarige huisgenoot hebben mishandeld. De verdachte was bij de komst van de politie al verdwenen. Hij werd korte tijd later aangetroffen in het park aan de Kooikersweg waar hij werd aangehouden.

Stalking, bedreiging en belediging

Veghel - De politie heeft maandag een 16 jarige jongen uit Veghel aangehouden. De jongen wordt verdacht van stalking, bedreiging en belediging van een Veghels gezin. Dat gebeurde zowel in de persoonlijke sfeer als door middel van SMS-jes en MSN-verkeer en begon medio mei, toen de relatie van de verdachte op de klippen was gelopen. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte aan na bedreiging

Veghel - De politie heeft maandagmiddag aan de Muntelaar in Veghel een 18 jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt er van verdacht die middag zijn eveneens 18 jarige ex-vriendin uit Veghel met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan bij burenruzie

Heesch - De politie is maandagavond ter assistentie geroepen bij een burenruzie aan De Wisboom en heeft een 42 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 24 jarige buurvrouw te hebben mishandeld. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Politie arresteert man met gestolen fiets

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag heeft de politie aan het Wielsem in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 39 jarige man aangehouden. Hij reed op een mountainbike waarvan op 8 juni aangifte van diefstal was gedaan. De fiets was gestolen uit een schuur aan de Durendael in 's-Hertogenbosch. De bij de politie als veelpleger bekend staande verdachte is in verzekering gesteld.

Jongeren vernielen autospiegel

Uden - Maandagavond heeft een getuige aan het Oud Moleneind een 15 jarige jongen in de kraag kunnen grijpen. De jongen zou samen met twee anderen een buitenspiegel van een geparkeerde auto hebben kapot getrapt. De twee anderen wisten te ontsnappen. De 15 jarige jongen is overgedragen aan de politie. Diezelfde avond meldden de twee medeverdachten, jongens van 16 en 17 jaar uit Uden, zich op het politiebureau. De laatste twee bekenden tegen de spiegel te hebben getrapt. Uit verhoren van het drietal kwam naar voren dat de vernieling is gepleegd door de 15 jarige en de 17 jarige Udenaar. Het drietal is na hun verhoren in vrijheid gesteld.

Verdachte van bedreiging aangehouden

Cuijk - In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Bereklauw in Cuijk een 49 jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt er van verdacht die nacht zijn 39 jarige ex-vriendin met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Omvangrijk rechercheonderzoek afgerond

Uden - De recherche in het district De Leijgraaf heeft onlangs een omvangrijk onderzoek afgerond. Het onderzoek leverde in totaal 20 verdachten op. Met de aanhoudingen en/of verhoren van deze verdachten hoopt de politie een 23-tal woninginbraken, 2 bedrijfsinbraken en 13 gevallen van hypotheekfraude te hebben opgelost.

Woninginbraken

Het onderzoek startte in maart 2007 en richtte zich in het bijzonder op het doen en laten van een 53 jarige Udenaar. De man werd verdacht van betrokkenheid bij woninginbraken. Tijdens het onderzoek werden enkele medeverdachten, waaronder een 46 jarige Rotterdammer, aangehouden. Deze verdachten konden in verband worden gebracht met 23 woninginbraken, gepleegd in geheel Zuid Nederland en twee bedrijfsinbraken in Uden.

Hypotheekfraude

Gaande het onderzoek kwam het rechercheteam op het spoor van een omvangrijke hypotheekfraude waarbij de 53 jarige Udenaar betrokken was en daarbij samenwerkte met een 46 jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. Hierdoor zijn diverse bankinstellingen financieel benadeeld.

In bewaring

De 53 jarige Udenaar, de 46 jarige Rotterdammer en de 46 jarige man uit Rosmalen blijven tot de terechtzitting die in augustus in bewaring.

Meer informatie over deze zaken kan niet worden verstrekt.