Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/06)

OOSTERHOUT NB, 12 juni 2007

Politie stelt onderzoek in naar oorzaak brandwonden bij man uit Rijen

RIJEN: De politie onderzoekt hoe een 31-jarige man uit Rijen ernstige brandwonden opliep. Het voorval gebeurde al op zondag 13 mei in een fabriekshal in Rijen. Een 31-jarige man uit Rijen was bezig met werkzaamheden voor zijn werkgever. Op een gegeven moment voelde hij zijn lichaam nat worden. De man dacht dat het in eerste instantie om water ging. Het bleek echter om een brandbare vloeistof te gaan. Kort daarna vatte de man vlam en stond hij in lichterlaaie. Te hulp geschoten collegas probeerden de vlammen uit te slaan en dompelden het slachtoffer in een grote bak met water waardoor de vlammen doofden. Hoe de brandbare vloeistof over de man heen kwam en vervolgens in brand geraakte is nog niet duidelijk.

Gewaarschuwde familieleden brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis. Vanwege de ernst van de verwondingen is hij daarna overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk, waar hij enkele dagen werd opgenomen. Het slachtoffer staat op dit moment nog steeds onder medische behandeling. Mogelijk moet hij in de nabije toekomst huistransplantaties moet ondergaan.

Op 29 mei jl. informeerde het slachtoffer de politie over de gebeurtenissen en deed aangifte van mishandeling. De politie startte een onderzoek waarbij het slachtoffer en andere betrokkenen verhoord werden. Op 11 juni ging de politie, in nauw overleg met de Officier van Justitie, over tot de arrestatie van twee verdachten. Het gaat om twee inwoners van Rijen, een 25-jarige man en 27-jarige man. Beide verdachten zijn directe collegas van het slachtoffer. Het onderzoek moet uitwijzen of het gaat om een ongeval, misdrijf of een uit de hand gelopen grap.

Boete voor graffitimaakster

WAALWIJK: Surveillerende agenten zagen hoe een 35-jarige vrouw uit Rosmalen een viaduct in Waalwijk stond te bekladden. Het ging om het viaduct onder de A-59 aan het Hoogeinde. De vrouw spoot daar op de wanden met verf een liefdesbetuiging voor haar vriend. De vrouw moest mee naar het politiebureau. Rijkswaterstaat, eigenaar van het viaduct, wilde geen aangifte doen. De vrouw kreeg een bekeuring uitgereikt en is daarna in vrijheid gesteld. Het voorval vond plaats op maandagmiddag 11 juni om 15.45 uur.

Zoon pleegt geweld tegen moeder

RIJEN: Maandagavond 11 juni arresteerde de politie een 16-jarige jongen man uit Rijen nadat hij zijn moeder mishandelde. Agenten kregen rond 20.30 uur melding van het huiselijke geweld dat plaatsvond in de ouderlijke woning. Dat gebeurde na een woedeuitbarsting toen de jongen van zijn moeder te horen kreeg dat hij niet mocht computeren. Hij sloeg haar op haar hoofd en in het gezicht. De knul vluchtte daarna naar de buren. De vrouw had zichtbare (lichte) verwondingen maar wilde geen aangifte doen tegen haar zoon. Toch besloten de agenten om de jongen te arresteren. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Knul opgepakt na openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: Een groepje van circa vier jongeren vernielde maandagavond 11 juni het naambord van een flat aan het Paterserf. Dat gebeurde rond 18.30 uur. Getuigen belden de politie en agenten waren binnen drie minuten ter plaatse, waarbij het viertal meteen op de vlucht sloeg. Een 18-jarige inwoner van Oosterhout is door de politie gearresteerd op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Na zijn arrestatie gaf hij tot twee keer toe een valse naam op. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld en wordt verhoord over de gebeurtenis.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK / MADE: In de nacht van maandag 11 juni op dinsdag 12 juni is tussen 02.00 uur en 05.45 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Zanddonkweg in Waalwijk. Daarbij zijn onder andere een telefoontoestel en twee luchtslangen weggenomen.

Diezelfde nacht is tussen 23.00 uur en 06.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan het Bloemenpad in Made. De buit bestond onder andere uit een portemonnee.

In beide gevallen kon(den) de inbreker(s) eenvoudig binnenkomen via niet deugdelijk afgesloten toegangsdeuren. De politie stelt in beide gevallen een onderzoek in. Zo zoeken technisch rechercheurs onder andere naar achtergebleven dadersporen.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen van het team Waalwijk-Loon op Zand hebben dinsdag 12 juni verkeerscontroles gehouden op de Mozartlaan, de Taxandriaweg, de Groenewoudlaan en de Franz von Suppestraat in Waalwijk en in de Gasthuisstraat en de Marktstraat in Kaatsheuvel.

Op de Mozartlaan schreef de politie 8 bekeuringen uit voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Bovendien kregen twee weggebruikers er bekeuringen voor rijden door rood licht (1) en het niet dragen van de autogordel (1).

Op de Taxandriaweg betrapte de politie 5 automobilisten op te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/uur.

Op de Groenewoudlaan reden twee weggebruikers te hard, waarvan één een bromfietser was. Deze bromfietser reed 48 km/uur in plaats van de toegestane 30 km/uur.

Eén automobilist werd in de Franz von Suppestraat bekeurd vanwege het niet voeren van een juist kenteken op een aanhangwagen.

In de Gasthuisstraat en de Marktstraat in Kaatsheuvel volgden tot slot nog twee bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel.

Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht blijft houden zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer / Leonie van Ooijen