Ingezonden persbericht


Nummer:

JOS19

Datum:

12 juni 2007

Twintig bedrijven investeren in RotterdamIdee

Aan pleidooi van Burgemeester Opstelten wordt massaal gehoor gegeven

Meer dan twintig bedrijven, woningbouwcorporaties en fondsen hebben gisteravond (11 juni) tijdens het RotterdamIdee Business Diner verklaard ieder één of meerdere RotterdamIdeeën te willen adopteren. Dit gaan zij doen op de Ideeënbeurs die Gemeente Rotterdam op 20 juni organiseert in het WTC. Daarmee krijgen Rotterdammers die de afgelopen maanden meer dan 750 ideeën hebben ingediend via de website van RotterdamIdee massaal steun van het bedrijfsleven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt met RotterdamIdee een nieuwe vorm.

Burgemeester Opstelten: 'Het college brengt deze topinstellingen bij elkaar omdat wij van hen een grote bijdrage verwachten aan het uitvoeren van ideeën die burgers van Rotterdam hebben ingediend. Aan de ene kant zie ik ongelooflijk goede ideeën van Rotterdamse burgers; aan de andere kant weet ik dat bedrijven op zoek zijn naar dit soort initiatieven in het kader van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met RotterdamIdee biedt Gemeente Rotterdam een marktplaats waar idee-indieners en idee-uitvoerders elkaar kunnen vinden. Dit is uniek in Nederland'.

Bedrijven die zich tijdens het RotterdamIdee Business Diner van 11 juni aan RotterdamIdee hebben gecommitteerd zijn ondermeer Rabobank Rotterdam, KPN, PriceWaterhouseCoopers, Erasmus Universiteit Rotterdam, Mazars, Sels Advies, Albron Catering, Eigen Hout, CSR Academy, Deltalinqs en Thieme drukkerij. Daarnaast heeft een aantal fondsen toegezegd ideeën te financieren: VSB Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, EBB Donatiefonds, Oranje Fonds en Fortis Foundation. Ook woningcorporaties gaan ideeën adopteren, waaronder Vestia Rotterdam Zuid en De Nieuwe Unie.

RotterdamIdee is dé marktplaats voor goede ideeën voor een mooier, prettiger en socialer Rotterdam. RotterdamIdee is in september 2006 opgericht door wethouder Orhan Kaya. Kaya vertrouwt een groot bedrag toe aan een burgerjury, die regelmatig aanmoedigingsprijzen uitreikt aan RotterdamIdeeën. Daarnaast koppelt RotterdamIdee actief idee-indieners en professionele partijen die willen meehelpen met het uitvoeren van die ideeën.

Op de Ideeënbeurs van 20 juni (WTC) worden de eerste koppelingen (adopties) bekend gemaakt en kunnen partijen ter plekke ideeën adopteren. Na de beurs gaat RotterdamIdee gewoon door met het inzamelen, koppelen en belonen van ideeën.

Noot voor de redactie/