Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Feestje voor De Punt bij de ALO in Amsterdam

Op 6 juni jl. kwamen de kinderen van groep 8 van basischool De Punt naar de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam voor een leuke schaakmiddag. De directie van de ALO had de kinderen uitgenodigd omdat het schaakteam van De Punt door de deelgemeente Osdorp was uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2006. Omdat het instituut ALO/Voeding ook van betekenis wil zijn in zijn omgeving, was het idee voor een schaakfeestje voor deze kinderen snel geboren.

Er werd simultaan geschaakt tegen twee zeer sterke tegenstanders: Erwin l'Ami, grootmeester en de nummer vier van Nederland en vrouwen-meester Arlette van Weersel, de nummer negen van Nederland bij de vrouwen. Vanzelfsprekend waren de kinderen niet tegen deze kanonnen opgewassen, beiden gaven ze in ongeveer 40 partijen één remise af, maar dat maakte het schaken niet minder boeiend. Ook ouders, begeleiders en studenten van de ALO schoven aan en aan het begin en eind van de middag kregen we bezoek van wethouder Achmed Baâdoud van Osdorp en de sportwethouder van Amsterdam Carolien Gehrels.

Voor de kinderen én hun trainer Onno van Aalten was er een schaakboekje en een ijsje en rond half vijf toog iedereen tevreden huiswaarts.

Wilt u een fotoreportage zien? Klik dan even op deze link. (SG)
---