Datum: 12 juni 2007

Leiden Fietser beroofd van tas Een 24 jarige fietser uit Leiden is dinsdag 12 juni even na 01.30 uur beroofd van zijn tas die aan zijn stuur hing. De Leidenaar reed over de Rijnsburgerweg in de richting van Oegstgeest. Bij de rotonde ter hoogte van de Kagerstraat fietste een man van ongeveer 40 jaar met een donkere huidskleur. De man fietste voorbij maar stopte verderop. Toen de Leidenaar hem weer genaderd was trok de man de plastic tas met goederen van het stuur. Gelijk hierop is de man weggerend in de richting van het station. De Leidenaar is de man achterna gerend en zag dat deze de plastic tas liet vallen. Inmiddels was er geld uit de tas genomen.

Voorschoten/Leiden Auto's bekrast In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni zijn er ten minste 23 auto's door bekrassing vernield. De vernielingen vonden plaats op de Jacob van Heemskercklaan, Piet Heynlaan, Cornelis Jollaan, Jan van Galenlaan, de Leidseweg en in Leiden op de Haagweg, het verlengde van de Leidseweg. Mogelijk zijn er nog meer auto's vernield. Gedupeerden worden verzocht via internet aangifte te doen. Getuigen die in de genoemde nacht iets bijzonders is opgevallen of iets hebben gezien worden verzocht te bellen met politieteam Voorschoten via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Getuigen van brandstichting gezocht De politie is op zoek naar getuigen van brandstichting bij de nieuwbouw van het Scala College aan de Kees Mustersstraat. Donderdag 7 juni rond 07.00 uur werd, bij aanvang van de werkzaamheden, ontdekt dat er brand had gewoed in één van de sporthallen. Het vuur was inmiddels uit zichzelf gedoofd. De recherche onderzoekt de brandstichting en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen ook via dit nummer contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid van Politie Hollands Midden.

Alkemade Politieteam verhuist Het politieteam Alkemade verhuist woensdag 27 juni a.s. naar de Achterweg 1 in Nieuwkoop. Het oude bureau aan de Achterweg 7 komt hiermee te vervallen. Inwoners uit Nieuwkoop kunnen voor het doen van aangifte van 26 tot en met 28 juni terecht op het districtsbureau in Alphen aan den Rijn (Kees Mustersstraat 2). Na de verhuizing is het teambureau net als voorheen iedere werkdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Voor het doen van aangifte kan men ook terecht in Ter Aar, Rijnsaterwoude en Roelofarendsveen.De verhuizing is tijdelijk tot het nieuwe teambureau in Ter Aar gereed is. Verwacht wordt dat het nieuw te bouwen pand in 2009 zal worden opgeleverd.

Gouda Politie onderzoekt oplichting De politie doet onderzoek naar de oplichting van een 77 jarige man uit Gouda. Op vrijdag 25 mei kreeg de man rond 14.30 uur bezoek van een man en een vrouw die hem met een mooi maar niet waar verhaal zover wisten te krijgen dat hij hen geld gaf. Dit geld zou de Gouwenaar zondag 27 mei terugkrijgen, maar heeft het nooit teruggezien. De Gouwenaar deed dan ook die dinsdag daarna bij de politie aangifte. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

Het verhaal dat de man en de vrouw bij de Gouwenaar ophield was dat zij zojuist voor een vakantie in Gouda vanuit Drachten waren gearriveerd. In Gouda ontdekten ze dat ze de tas met daarin alle papieren en geld thuis hadden laten liggen. Een kennis was gewaarschuwd en deze zou de tas zondag bezorgen. Ze vroegen voor hun 1e levensbehoefte even geld te mogen lenen. Zondag zou dat dan weer met presentje teruggegeven worden.

De man en vrouw wonnen het vertrouwen van de Gouwenaar door bij hem een geloofwaardig te houden over ondermeer kerkelijke zaken. Het Bisdom had hen het adres van de Gouwenaar gegeven. Na het ontvangen van een geldbedrag zijn ze nooit meer teruggezien. Op het adres in Gouda waar ze zouden verblijven waren ze net zoals bij het Bisdom niet bekend. Het vermoeden is dat de man en vrouw, beiden ongeveer 50 jaar en zich voostellen als 'De Vries' uit Drachten, zich meer van dit soort praktijken bedienen.

--- einde berichten ---
---
Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --