Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 12 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-06-2007

Buurvrouw aangehouden na burenruzie

Westzaan, 11 juni 2007, 21:36 uur

De politie heeft een 58-jarige Westzaanse aangehouden op verdenking van mishandeling van haar 89-jarige buurman. Bij de politie werd melding gemaakt van een burenruzie. Agenten ter plaatse zagen de oude man in zijn voortuin op een stoel zitten. Tegenover de politie werd verklaard dat de oude man zijn buurvrouw had aangesproken vanwege het snoeien van een boompje. De vrouw zou hem vervolgens volgens getuigen een duw hebben gegeven waardoor hij ten val kwam. De man kon niet meer zelfstandig overeind komen en is door overige omwonenden overeind geholpen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met vermoedelijk een gebroken heup. De politie heeft de vrouw aangehouden, verhoord op het politiebureau en proces-verbaal opgemaakt tegen de buurvrouw.

Verkeerscontrole Edisonweg

Purmerend, 11 juni 2007, 17:17 uur

Het Verkeerhandhavingteam van de politie heeft maandagmiddag tussen 14.00 en 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven. Zesentwintig bestuurders droegen geen gordel, 1 belde niet-handsfree, een bestuurder maakte onnodig gebruik van de vluchtstrook en twee keer werd de maximumsnelheid overschreden.

Aanhouding bij arbeidsconflict

Purmerend, 11 juni 2007, 17:21 uur

De politie heeft een 46-jarige man uit Oostzaan aangehouden naar aanleiding van een arbeidsconflict die hij had met een 39-jarige man uit Purmerend. De verdachte was naar de woning van de Purmerender aan de Rivierenlaan gegaan omdat hij meende nog geld tegoed te hebben van gedane klussen. De politie, die naar aanleiding van een melding ter plaatse kwam, adviseerde de twee heren geen zaken meer met elkaar te doen, elkaar met rust te laten en eventueel een civiele procedure te starten. De man uit Oostzaan wilde echter niet vertrekken en dreigde de ramen van de Purmerender in te gooien en zijn auto in brand te steken. De politie vorderde de man de straat te verlaten om verdere escalatie te voorkomen. Toen de man dit niet deed, heeft de politie hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een proces-verbaal heeft gekregen.

Laatst gewijzigd 12-06-2007 16:08 | © Politie Zaanstreek-Waterland |