Ballast Nedam: drie nieuwe woontorens in Den Haag

12.06.2007 / 16:35 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Ballast nedam nv

Ballast nedam nv

Ballast Nedam: drie nieuwe woontorens in Den Haag

NIEUWEGEIN, Nederland, June 12 /PRNewswire/ --
In het Beatrixkwartier in Den Haag ontwikkelen en realiseren Ballast Nedam en Staedion gezamenlijk drie woontorens van 70 meter hoogte met 200 woningen. De woontorens komen op de plek tussen het Prinsenhof en Centre Court. Op korte termijn formaliseren Ballast Nedam en Staedion het accoord over de grondaankoop en de gezamenlijke ontwikkeling.

Dit project, met een ontwikkelingsvolume van circa EUR 75 miljoen, past binnen de ambitie van Staedion om EUR 175 miljoen per jaar te investeren in de nieuwbouw van 1.000 woningen en de versterkte focus van Ballast Nedam op binnenstedelijke ontwikkelingen.

Koop- en huurwoningen

Ballast Nedam en Staedion realiseren 200 woningen waarvan 50koopwoningen en 50 markthuurwoningen. Onderin worden 5.000 vierkante meter commerciële ruimte en 300 parkeerplaatsen gerealiseerd. Medio 2010 vindt de oplevering plaats.

Situering

Het Beatrixkwartier ligt tussen de Utrechtsebaan en het Bezuidenhout, op loopafstand van het Centraal Station en het centrum van Den Haag. Het Beatrixkwartier is een onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum en biedt wonen, werken, winkelen, dienstverlening en ontspanning in een voor Nederland uniek Centraal Business District. De drie woontorens zijn straks perfect bereikbaar. RandstadRail heeft op de Prinses Beatrixlaan een halte gebouwd die direct tegenover de drie woontorens ligt. Het gebied heeft een verandering ondergaan waar moderne architectuur en een goed ingerichte openbare ruimte zorgen voor een aangenaam leefklimaat. Ballast Nedam en Staedion zorgen voor de laatste invulling hiervan.

Contact: