Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/6)

TILBURG, 12 juni 2007

Partij gestolen schoenen aangetroffen in dumpwinkel

TILBURG: Op aanwijzing van een controleur van een schoenenwinkelketen heeft de politie vanmorgen in een dumpwinkel in de wijk de Besterd een partij gestolen schoenen aangetroffen. Het gaat om 56 paar schoenen met een verkoopwaarde van 20 euro per stuk. De eigenaar van de winkel, een 35-jarige Tilburger is ter zake de verdenking van heling gehoord.

De schoenen behoren tot een partij die in februari van dit jaar uit een rolcontainer van een filiaal van een schoenenwinkelketen in Amsterdam is ontvreemd. De controleur was de partij door tips op het spoor gekomen en was samen met een inkoper poolshoogte gaan nemen in de winkel. De daar aangetroffen schoenen worden alleen in filialen van hun bedrijf verkocht. Aan de hand van de kenmerken werd de herkomst vastgesteld. De 35-jarige eigenaar van de winkel werd door de politie als verdachte van heling gehoord. Hij verklaarde dat hij de partij schoenen in maart van dit jaar had gekocht van een handelaar op de zwarte markt in Beverwijk. Hij kocht toen circa 80 dozen schoenen voor 2,50 euro per stuk. Hij deed vrijwillig afstand van de partij die bij hem in beslag genomen is.

12-jarige jongen aangehouden na mishandeling klasgenoot

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in zijn woning in de wijk Groenewoud een 12-jarige jongen aangehouden die kort daarvoor een 12-jarig meisje uit zijn klas mishandeld had. De politie ging ter plaatse na een melding dat een meisje van 12 met een mes gestolen was in of nabij het speeltuintje aan de Groenewoudstraat. Ter plaatse bleek dat het slachtoffertje naar huis was. Op het huisadres toonde het kind een flinke wond aan haar linkerborst. Zij vertelde dat een klasgenoot dat had gedaan met een mes of een daarop gelijkend scherp voorwerp. Zij werd in het ziekenhuis behandeld, het ging om een oppervlakkige wond die gehecht moest worden. De verdachte die thuis werd aangehouden, verklaarde dat hij het meisje geraakt had met een stuk ijzer. Zij hadden op school al ruzie gehad, waarbij zij hem ook geschopt zou hebben en voorwerpen naar hem had gegooid. De politie gaat nog enkele getuigen horen om meer duidelijkheid over de toedracht in deze zaak te krijgen.

Politie houdt Tilburgers aan voor vernieling

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 01.15 uur in een woning in de wijk Loven Besterd een 51 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een half uur eerder een ruit van de woning van zijn 52 jarige ex-partner te hebben vernield. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af. De aangeefster werd rond 00.30 uur wakker van glasgerinkel. Toen ze naar buiten keek zag voor haar woning een steen op de grond liggen. De voorruit van de woning was vernield. Onderzoek wees uit dat haar ex-man daar mogelijk debet aan was. Hierop hebben de agenten de man in zijn woning aangehouden.

TILBURG Ook in de Goirkestraat moest een voorruit van een woning het ontgelden. De politie hield voor dit incident rond 01.30 uur drie Tilburgers van 25, 27 en 39 aan. Het drietal dat in beschonken toestand verkeerde zorgde rond middernacht al voor overlast door hun luidruchtige gedrag. Gealarmeerde agenten vorderden toen het drietal te vertrekken waaraan ze voldeden. Helaas bleek dit van korte duur te zijn. Anderhalf uur later sneuvelde een ruit van een woning aan de Goirkestraat. Onderzoek wees uit dat de verdachten daar mogelijk debet aan waren. Hierop hebben de agenten de mannen in de omgeving aangehouden.

Man verdacht van kopstoot aan ex-vrouw

TILBURG: De politie heeft gisteravond een 45-jarige Tilburger als verdacht van mishandeling gehoord. De Tilburger kwam op het adres van een vriendin van zijn ex-40-jarige vrouw twee snoepzakken voor de kinderen af geven. Nadat zijn ex-vrouw open deed, kreeg zij naar eigen zeggen een kopstoot van hem. Haar vriendin trof haar liggend op de grond aan met een bloedneus. Het slachtoffer vertelde haar dat haar ex-man haar mishandeld had. De verdachte meldde zich gisteravond aan het bureau aan de Ringbaan Zuid. Hij ontkende het feit te hebben gepleegd, hij vermoedt dat de aangifte gedaan is om hem zwart te maken bij de Kinderbescherming. De politie maakt proces-verbaal op.

Boze Tilburger gooit fiets tegen ruit

TILBURG: Een 43-jarige Tilburger heeft vanmorgen een vernieling gepleegd bij een instelling aan het Jan Wierhof. De man tilde vanmorgen nadat hij het pand, waar hij in behandeling is, boos had verlaten, buiten een fiets op van een 27-jarige medewerkster en gooide deze met kracht tegen een raam van 80 x 40 cm aan dat daardoor sneuvelde. De fiets raakte zwaar beschadigd. De politie heeft de verdachte vanmiddag in zijn woning aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Desirée Brabers