Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland geeft noodhulp aan Noord-Libanon

12 jun 2007 | Ministers Koenders en Verhagen dragen 500.000 dollar bij aan hulp voor Palestijnse vluchtelingen in het noorden van Libanon.

Met deze bijdrage steunt Nederland het Emergency Flash Appeal (EFA) programma van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA). De UNRWA is het onderdeel van de Verenigde Naties dat hulp geeft aan Palestijnse vluchtelingen in Libanon. Veel Palestijnse vluchtelingen in het noorden van Libanon zijn getroffen door het oorlogsgeweld tussen het Libanese leger en de Fatah Al Islambeweging. De algehele humanitaire situatie is erg verslechterd sinds de gevechten van de afgelopen weken. Duizenden vluchtelingen zitten nu zonder water en electriciteit.

De Verenigde Staten en Canada hebben ook een bijdrage toegezegd aan het EFA-programma van in totaal 12,7 miljoen dollar. De Europese Commissie heeft een bijdrage in overweging genomen. De geldbedragen geven de UNRWA de mogelijkheid de komende maanden in de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen te voorzien. De organisatie werkt onder andere samen met het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl