Gemeente Arnhem

Drie potentiële locaties voor nieuwe ligplaats De Boei Eind januari 2009 moet De Boei, de Arnhemse 24-uursopvang voor drugsverslaafden, de huidige ligplaats aan de Nieuwe Kade hebben verlaten. Aanvankelijk was het de bedoeling om de boot naar de Nieuwe Haven te verplaatsen. Door de komst van de raamprostitutie naar het nabijgelegen Billitonterrein, kan De Boei hier echter niet meer naar toe. Dat heeft te maken met afspraken tussen het Arnhemse gemeentebestuur en het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA).

De gemeente heeft inmiddels onderzocht waar De Boei vanaf 2009 dan wel kan komen te liggen. Die zoektocht heeft drie mogelijke ligplaatsen aan de noordelijke oever van de Rijn opgeleverd (zie plattegrond): locatie Boterdijk (ter hoogte van de Boterdijk), locatie Blauwe golven (direct ten westen van de Nelson Mandelabrug) en locatie Volkshuisvesting (direct ten westen van de John Frostbrug). De gemeente zal één van deze drie locaties kiezen als toekomstige ligplaats voor De Boei. Dat gebeurt waarschijnlijk eind september 2007, waarna de benodigde vergunningenprocedures in gang gezet kunnen worden.

Op voorhand heeft de gemeente geen uitgesproken voorkeur voor een van de drie plekken. Daarom laat de gemeente zich, alvorens een keuze te maken, adviseren over de voors en tegens van elk van de drie locaties. Door IrisZorg en de Politie bijvoorbeeld, maar ook door bewoners, ondernemers en andere betrokkenen in de omgeving van de drie locaties. Het is nadrukkelijk geen stemming, maar de gemeente betrekt alle binnengekomen reacties in haar keuze voor een van de drie ligplaatsen.

Om de verplaatsingsplannen voor De Boei nader toe te lichten en om van de omgeving te horen welke voors en tegens zij ziet bij de drie locaties, houdt de gemeente op woensdag 27 juni een bijeenkomst. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in Hotel Haarhuis. Bewoners, ondernemers en ander betrokkenen in de omgeving van de drie potentiële ligplaatsen kunnen tot 1 september 2007 ook schriftelijk laten weten wat zij van de locaties vinden.

Klik 22900 bytes hier voor aanvullende informatie Klik 1164873 bytes hier voor een kaart met Boei locaties

Alle informatie over De Boei, klik hier