Céline Purcell uit My Fair Lady ontvangt eigen Eliza roos

12.06.2007 / 17:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 12 juni 2007

CELINE PURCELL UIT MY FAIR LADY ONTVANGT EIGEN ELIZA ROOS

Vandaag ontving Céline Purcell de eerste 'Eliza Doolittle Roos' in het decor van My Fair Lady in Theater de Maaspoort in Venlo. Het is voor het eerst in Nederland dat een roos naar een personage uit een musical genoemd wordt. Céline Purcell speelt de rol van Eliza Doolittle in de reizende musical van Joop van den Ende Theaterproducties, zij ontving hiervoor recentelijk de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol. In de musical My Fair Lady verkoopt Eliza Doolittle bloemen op de markt van het Londense Covent Garden.

In samenwerking met de Venlose kwekerij Horatia heeft de gerenommeerde Engelse rozenkwekersfamilie Harkness een speciale roos ontwikkeld. De 'Eliza Doolittle Roos' behoort tot de 'Harween'-soort. De roos is geel van kleur en heeft een heerlijke, rijke geur.

Het wereldberoemde My Fair Lady vertelt het romantische verhaal van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle dat door professor Higgins tot een echte dame wordt opgeleid. De rol van professor Higgins wordt vertolkt door Thom Hoffman, Hugo Haenen vertolkt de rol van Kolonel Pickering en de vader van Eliza, Alfred P. Doolittle, wordt gespeeld door Bob Fosko. De Nederlandse vertaling is van Seth Gaaikema en de regie is in handen van Matthew Ryan, die een John Kraaijkamp Musical Award ontving voor Beste Creatieve prestatie. In het juryrapport van de John Kraaijkamp Musical Awards stond vermeld dat: 'Deze My Fair Lady is misschien wel de beste die ooit in Nederland te zien is geweest'.

My Fair Lady is te zien van 12 t/m 17 juni 2007 in Theater de Maaspoort in Venlo en reist vervolgens af naar Theater aan het Vrijthof in Maastricht waar de musical van 26 juni t/m
1 juli 2007 te zien zal zijn. Tenslotte is de musical van 3 t/m 21 juli in de Stadsschouwburg in Utrecht te zien.


Noot voor de redactie,