Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 12 juni 2007

Vrouw aangehouden in zaak Lage Kant

BREDA: De politie heeft maandagochtend een 37-jarige Bredase vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht nalatig te zijn geweest in de zorg die zij had moeten bieden toen ze zag dat haar 38-jarige echtgenoot in hun woning onwel werd. Dit zou zijn gebeurd op 1 mei 2007 in een woning aan de Lage Kant. Toen ontdekten agenten na een melding van een huisarts het levenloze lichaam van de man aan. De huisarts was naar de woning gekomen op verzoek van de nu aangehouden echtgenote. Zij is gedurende het onderzoek enkele keren door de politie verhoord als getuige. Zij wordt aanstaande donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Grote hennepkwekerij ontdekt

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagochtend rond 10:00 uur een grote hennepkwekerij ontdekt in een loods in de Penningweg. De politie kwam de kwekerij op het spoor na meldingen van overlast door buurtbewoners. In de kwekerij groeiden 3824 planten onder in totaal 251 lampen. Essent is ter plaatse gekomen en de elektriciteit bleek illegaal afgetapt te worden. De kwekerij is ontruimd en de planten worden vernietigd. De 35-jarige Bredase eigenaar van het pand is aangehouden op grond van de opiumwet. Hij verklaarde niet van het bestaan van de kwekerij op de hoogte te zijn omdat hij de loods onderverhuurde. De politie onderzoekt de zaak nog verder.

Waarschuwing voor vermist verdovingsmiddel

ST. WILLEBRORD: Een oplettende burger heeft maandagmiddag rond 14:15 uur goederen gevonden die blijken te zijn gestolen afgelopen weekend uit een bestelbus. De goederen werden gevonden naast de glasbak aan de Emmastraat. Daarbij zaten onder andere een identiteitsbewijs van de eigenaar en diverse pasjes. De eigenaar mist echter nog een koffer met daarin onder andere twee tubes met een pasta dat wordt gebruikt als verdovingsmiddel voor paarden. De politie waarschuwt dat het dodelijk kan zijn wanneer mensen deze pasta gebruiken.

Aanrijding met letsel

BREDA: Een Bredaas jongetje van zes jaar is maandagavond rond 18:00 uur slachtoffer geworden bij een verkeersongeval. Een getuige zag hoe de jongen rende op een grasveldje gelegen naast de Kloosterlaan. Het grasveldje en de straat worden gescheiden door een heg van ongeveer anderhalve meter hoog. Zonder te stoppen rende de jongen door een opening in de heg en tussen geparkeerde autos door de straat op. Daar reed op dat moment net een 27-jarige bestuurster uit Breda. Zij verklaarde niet meer tijdig te kunnen remmen en botste daardoor tegen de jongen. De jongen werd met flinke schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden na vernieling

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagavond rond 19:00 uur een 14-jarige jongen aangehouden in zijn woonplaats, nadat hij een ruit van een woning had vernield. Dit gebeurde nadat de emoties hoog opliepen bij een burenruzie. De jongen is na zijn verhoor weer aan zijn ouders overgedragen. De wijkagent zal binnenkort weer op bezoek gaan om te bemiddelen in de ruzie. Over de straf van de jongen wordt nog besloten in het Justitieel Casusoverleg.

Aangehouden wegens bedreiging

BREDA: De politie heeft maandagochtend in de wijk Zandberg een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zou eind mei enkele keren een 52-jarige Bredase leraar telefonisch hebben bedreigd. De jongen was een leerling van de leerkracht. Na zijn verhoor is de jongen weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Winkeldief aangehouden

BREDA Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat wilde hij elf potjes gezichtscrème meenemen zonder te betalen. Personeel had hem echter door. Wat de jongen met de cosmetica wilde doen, is niet bekend. Hij is na verhoor heengezonden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro