Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 8 en 12 juni 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 8 en dinsdag 12 juni 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Besluiten van 8 juni:

Visienota Stedelijk Waterplan

Het college heeft kennisgenomen van de visienota van het Stedelijk Waterplan Capelle aan den IJssel. De visienota beschrijft, naast de huidige situatie, een stadsbrede visie op het water en watergerelateerde themas. Vervolgens wordt het Waterplan uitgewerkt in deelwaterplannen. Naast het voldoen aan rijkseisen, zijn de doelen van het Waterplan: het realiseren en behouden van een duurzaam watersysteem, verbetering van de belevingswaarde van het water en verbetering van het woongenot.

Visie op Sport

Het college heeft de Visie op sport vastgesteld. Het college had in januari 2007 in principe al met deze visie ingestemd. Voordat het definitieve besluit is genomen, is de visie voorgelegd aan maatschappelijke instellingen uit onder andere de sport, de gezondheidszorg, het onderwijs, het jongerenwerk, het integratiebeleid en het ouderenwerk. De reacties die dit heeft opgeleverd zijn betrokken bij het opstellen van de uiteindelijke versie van de Visie op sport.

Gemeentelijk rioleringsplan 2006-2010

Het college heeft ingestemd met het conceptraadsvoorstel en
-raadsbesluit voor het vaststellen van het Gemeentelijk rioleringsplan 2006-2010. In het plan is weergegeven hoe de gemeente haar rioleringstaak in de voorbije planperiode (2001-2005) heeft uitgevoerd en deze in de komende planperiode vorm wil geven. In het rioleringsplan staan ook de tarieven die Capellenaren moeten betalen om het riool te onderhouden en te vernieuwen.

Concept Jeugdagenda

Het college heeft kennisgenomen van de concept-Jeugdagenda voor de periode 2007-2010. Deze agenda wordt vrijgegeven voor discussie met externe partners, Capelse jongeren en de commissie Dienstverlening. In de agenda staan concrete doelstellingen en actiepunten, gebaseerd op de speerpunten die tijdens de jeugdconferentie en de daaropvolgende uitvoeringsconferentie zijn behandeld. Enkele speerpunten zijn:


- Problemen van jongeren worden zo vroeg mogelijk gesignaleerd;


- Jongeren zijn aan het werk of volgen een opleiding;


- Bevorderen van jeugdparticipatie;


- Bevorderen van ouderbetrokkenheid;

Over dit onderwerp verschijnt binnenkort een uitgebreid persbericht.

Masterplan woonzorgstructuur

Het college heeft kennisgenomen van het Masterplan woonzorginfrastructuur Capelle aan den IJssel en stelde de bestuurlijke visie op eerstelijns zorg vast. Het masterplan is een uitwerking van de woonvisie op het gebied van wonen, welzijn en zorg en biedt het toetsingskader voor toekomstige initiatieven op dit terrein.

Besluiten van 12 juni:

Ontwerp regionale uitvoeringsagenda Verkeer en vervoer 2007-2011

Het college stelde de brief aan het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam vast waarin wordt gereageerd op de ontwerp regionale uitvoeringsagenda Verkeer en vervoer 2007-2011. In deze reactie heeft het college zich met name toegespitst op:
* Instemming met de targets en maatregelen uit de uitvoeringsagenda
* Een kritische blik op de ontwikkelingen rond kilometerbeprijzing
* Openbaar vervoer over water: waterbus op de Hollandsche IJssel
* Openbaar vervoer tram: doortrekken van lijn 1 naar de zuidpunt van Rivium

* Milieu en veiligheid: duurzame oplossingsrichtingen in overleg met het bedrijfsleven

* Onderliggend wegennet (OWN) regio noordoost: Capelseweg in relatie tot Prins Alexanderlaan, parallestructuur A20 en extra aansluiting Nesselande op de A20.

Inspraakreactie startnotitie MER Zuidplas: regionale infrastructuur 2010-2020

Het college heeft een brief aan de Milieudienst Midden-Holland vastgesteld, waarin wordt gereageerd op de startnotitie milieueffectrapportage (MER) Zuidplas: regionale infrastructuur 2010-2020. Het college twijfelt of de bestaande infrastructuur het door de ontwikkeling van de Zuidplaspolder toenemende verkeer kan opvangen. Verder vindt het college het onduidelijk welk verkeersmodel bij deze MER wordt toegepast. B&W verzoeken daarnaast rekening te houden met het eventueel niet doorgaan van het verlengen van de Nesselandelijn en de aanleg van de eindhalte Ringvaartdorp, omdat dit een ongunstig effect op de MER kan hebben.

Vergunningen Wielerronde

De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen voor het houden van de Wielerronde van Capelle op woensdag 20 juni 2007. Zij verleent ontheffing van artikel 35 van de Drank- en Horecawet. Het college besloot vergunning te verlenen voor het ten gehore brengen van mechanische muziek en het plaatsen van 3 tenten op de vrachtwagenparkeerplaats op de Couwenhoekseweg.

Herbenoeming bestuurslid Stichting Aandelenbeheer Isala Theater

Het college heeft besloten de heer R. Vermeulen per 1 mei te herbenoemen als bestuurslid van de Stichting Aandelenbeheer van het Isala Theater. Op deze datum verloopt zijn huidige lidmaatschap van het bestuur, maar hij wordt dan direct herbenoemd.

Verkoop grond achter Rondedans 24

Het college heeft besloten een perceel grond, gelegen achter een woning aan de Rondedans, te verkopen.

Gunning opdracht Europese aanbesteding Inburgeringsvoorzieningen 2007

Het college heeft besloten om de opdracht voor de uitvoering van de inburgeringvoorzieningen in 2007 te gunnen aan het ROC Zadkine. Deze voorzieningen zijn voor inburgeringplichtigen en inburgeringbehoeftigen in Capelle. Deze voorzieningen worden uitgevoerd in het kader van de Wet inburgering en de Regeling vrijwillige inburgering. In maart heeft gemeente deze opdracht Europees aanbesteed, wat heeft geleid tot deze gunning. Opschortende voorwaarde is dat binnen 15 dagen geen rechtsmiddelen worden ingesteld tegen de gunningsbeslissing.

Benoeming lid Wmo-adviesraad

Het college heeft besloten mevrouw P. A de Ruiter als lid van de Wmo-adviesraad te benoemen.

Circulaire VNG over ledenraadpleging ziektekosten

Het college heeft ingestemd met het preadvies van het College voor Arbeidszaken van de VNG over de ledenraadpleging over de ziektekosten.

Aanvraag monumentenvergunning verbouwen, renoveren en isoleren Dorpsstraat 217

Het college besloot het definitieve besluit te nemen tot het verlenen van een vergunning voor het verbouwen, renoveren en isoleren van het pand aan de Dorpsstraat 217. Hiervoor stelde het college wel voorwaarden vast.

Definitief besluit Levensloopreglement gemeente Capelle aan den IJssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel hebben het levensloopreglement van de gemeente Capelle aan den IJssel definitief vastgesteld. Dit reglement gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2006. De ondernemingsraad wordt hierover geïnformeerd.

Intrekken bestuursopdracht Toekomst Sportpark Schenkel

Het college heeft besloten om de bestuursopdracht Toekomst Sportpark Schenkel in te trekken. Het doel van deze bestuursopdracht wordt namelijk bereikt met een andere, overkoepelende bestuursopdracht Herinrichting Sportparken. Deze opdracht heeft als belangrijkste doel de buitenaccommodaties van de drie gemeentelijke sportparken, het tennispark aan de s Gravenweg en tennispark de Blinkert te herinrichten. De doelstellingen uit de bestuursopdracht Toekomst Sportpark Schenkel zijn hier onderdeel van, waardoor de aparte bestuursopdracht kan worden ingetrokken.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.