Ministerie van Defensie

12-06-2007 18:23

Brigade buitenlandmissies bijna compleet

De Brigade Buitenlandmissies (BBM) van de Koninklijke Marechaussee is met 302 man bijna gevuld. Ook is er inmiddels een akkoord met de vakbonden voor militair personeel over de termijn van plaatsing, zo maakte minister Eimert van Middelkoop vanavond bekend.

Tijdens algemeen overleg met de Vaste Commissie voor Defensie in de Tweede Kamer liet de bewindsman weten dat de marechaussees voor maximaal 2,5 jaar bij de BBM kunnen worden geplaatst. In die tijdspanne kunnen twee uitzendingen plaats hebben. âDe poorten van de KMar gaan steeds verder naar buitenâ, aldus Van Middelkoop.

Hij stelde tevens dat twee recente rapporten hebben geleid tot een noodzakelijke cultuuromslag bij de Koninklijke Marechaussee. De maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van het Beleidsplan 2010 en het rapport Cultuur en Integriteit vormen volgens Van Middelkoop âpilotsâ voor de rest van Defensie. âDe KMar gaat niet zân eigen weg, maar effent eerder het pad voor de andere krijgsmachtdelenâ, zo pareerde hij een opmerking van Angelien Eijsink (PvdA). âVan het verbetertraject is nu de helft gerealiseerd, terwijl het een vijfjarenplan betreft. We zijn echt een slag opgeschoten.â