Gemeente Rotterdam

Op dinsdag 5 juni heb ik een werkbezoek gebracht aan het zichtbaar vernieuwde Strevelsweg. Ik was zeer tevreden met het feit dat de integrale aanpak op de Strevelsweg zichtbaar heeft gewerkt.

De Strevelsweg heeft in de afgelopen 2 jaar een geweldig sociaal economische impuls gekregen.
Zo zijn de volgende veel bijzondere resultaten gerealiseerd:
* De bedrijvigheid is flink gestimuleerd. De laanmanagers hebben maar liefst twintig 20 nieuwe bijzondere speciaalzaken geworven voor de leegstaande panden.

* De ondernemers op de Strevelsweg hebben bijna 1 miljoen geïnvesteerd in de eigen winkels op de Strevelsweg en er zijn 32 nieuwe arbeidsplaatsen verwezenlijkt.

* Er is veel gedaan aan het versteken van de sociale cohesie op de Strevelsweg. Zo zijn 6 grote Sociëteiten georganiseerd voor bewoners en ondernemers.

* Er is Ondernemersvereniging Strevelsweg is opgericht met Rody van der Linden van Wielerstudio.nl als voorzitter.
* Er is veel gedaan aan de uitstraling en promotie. Zo zijn verschillende winkeletalages opgeknapt, meer dan twaalf bedrijven hebben een mooie lichtbak boven de etalage hangen en de Strevelsweg werd opgevrolijkt met bloembakken. Ook is de website Strevelsweg.nl vorig jaar gelanceerd en komt de Strevelsweg Magazine deze zomer uit.

Naast het sociaal economische impuls is het duidelijk veiliger, heler, schoner en groener geworden op de Strevelsweg.

* Zo is een nieuwe autoweg en een groene midden berm aangelegd.
* Alle pandeigenaren zijn aangeschreven en het achterstallig onderhoud en illegale bewoning is aangepakt.
* Uit een onderzoek is gebleken dat de ondernemers en bewoners zich veiliger voelen op de Strevelsweg en de Strevelsweg op allerlei vlakken (Economisch, Sociaal en Fysiek) verbeterd is.

Bovenstaande resultaten zijn vanuit een integrale aanpak gerealiseerd in samenwerking met Deelgemeente Feijnoord (De projectleider Wout Gelderloos), OBR (Frank Delhij - de wijkeconoom), DS&V (projectleider Fysiek - An Huizing), Schoon/heel & Veilig (de Stadsmarinier René Eldering & Ton Buitendijk) en de Laanmanagers vanuit bureau Zaken Expert (Abdel Bouchibti & Farid Darkaoui). De laanmanagers waren verantwoordelijk voor de economische aanpak.

Strevelsweg - Uniek staaltje Stadsvernieuwing!
De integrale aanpak op de Strevelsweg is een uniek voorbeeld van hoe op innovatieve en onorthodoxe wijze Stadsvernieuwing en winkelleegstand aanpakt kan worden
Ik was dan ook zeer te spreken over de aanpak en de resultaten vooral het aantrekken van 20 nieuwe bijzondere bedrijven in zeer korte tijd vond ik zeker een aai over de bol waard.

Bron: Bestuursdienst, 12-06-2007