Gemeente Heusden


Dag van de Leerplicht

Vanmiddag, 12 juni, zijn in het gemeentehuis in Vlijmen de vijf prijswinnaars van de wedstrijd rond de Dag van de Leerplicht ontvangen. Wethouder Raymond van den Bos reikte ieder van hen een aantal bioscoopbonnen uit.

Op 15 maart jongstleden was de Dag van de Leerplicht. Wethouder Van den Bos bezocht toen samen met een onderwijsconsulente van de gemeente het d'Oultremontcollege. Die dag werden een aantal activiteiten georganiseerd om het belang van de leerplicht onder de aandacht te brengen bij de scholieren en hun ouders.

Een van de activiteiten was een prijsvraag met vragen over de leerplicht. Vragen die beantwoord moesten worden, gingen bijvoorbeeld over wie er verantwoordelijk is voor het schoolbezoek, of wat er gebeurt als je niet naar school gaat.

In totaal zijn er 700 wedstrijdformulieren ingestuurd. Een grote `opkomst'. Uit deze inzendingen zijn vijf winnaars gekozen. Hans de Jong, Eveline van Bijnen, Daniëlle van der Meer, Pim Kivits en Lucas Campfens (helaas ziek) kregen vanmiddag van wethouder Van den Bos de bioscoopbonnen uitgereikt. Zo kunnen ze met vrienden een gezellig avondje uit.
Geplaatst op: 12 juni 2007