Symposium: 'Voorkom schade, werk veilig'

12 juni 2007, de Doelen Rotterdam

Direct inschrijven

Korte beschrijving deelsessies (Keuze nodig voor inschrijving)

Volledige programma

Routebeschrijving de Doelen

Het symposium 'Voorkom schade, werk veilig' wordt georganiseerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de drie VMS Zorgpartners: de Orde van Medisch Specialisten (Orde), de NVZ vereniging van ziekenhuizen en het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV), de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) en de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Het symposium 'Voorkom schade, werk veilig' legt de nadruk op het verbeteren van de patiëntveiligheid en het voorkomen van onnodige schade in ziekenhuizen door interventies en het veiligheidsmanagementsysteem (VMS). U kunt mee discussiëren over vragen als: Hoe veilig kan een ziekenhuis zijn? Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden? En waar kunt u morgen al mee aan de slag gaan?

Veiligheidspoli's
In speciaal ingerichte Veiligheidspoli's krijgt u volop de gelegenheid om uw veiligheidsnetwerk uit te breiden en met de VMS Zorg pilotziekenhuizen in gesprek te gaan. Aan het einde van de dag krijgt u een handvat aangereikt om aan de slag te gaan en de patiëntveiligheid in uw instelling een extra impuls te geven.

Actieplan Patiëntveiligheid
Op deze dag zal ook het actieplan Patiëntveiligheid worden gepresenteerd. Welke doelen worden er gesteld en op welke termijn moeten deze worden gerealiseerd? Minister dr. A. Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal tijdens deze presentatie aanwezig zijn en zijn visie op patiëntveiligheid geven

Kom luisteren en meepraten op het symposium 'Voorkom schade, werk veilig'. Dit symposium mag u niet missen!

Doelgroep
Het symposium is interessant voor Raden van Bestuur ziekenhuizen, medisch en farmaceutisch specialisten, verpleegkundigen, kwaliteitsmanagers, vertegenwoordigers brancheorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, beleid & toezicht, onderzoeksinstellingen.

Programma
Naast de plenaire sessie kunt u een keuze maken uit 11 deelsessies. U heeft de mogelijkheid zowel 's ochtends als 's middags een deelsessie te volgen. Bij de aanmelding dient u een twee keuzes aan te geven.

Bekijk de verkorte versie van de deelsessies

Bekijk het volledige programma

Kosten en inschrijving
Kosten voor deelname zijn ¤ 195,- per persoon

Via deze link kunt u zich inschrijven. Let op u dient dan wel al een keuze te hebben gemaakt voor de deelsessies.

Bekijk de verkorte versie van de deelsessies

Annulering/verhindering
U kunt alleen schriftelijk annuleren. Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk tot en met 25 mei 2007. Na deze datum bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd. Het is natuurlijk mogelijk een vervanger te sturen. Wij stellen het op prijs als u het FBU Congresbureau daarvan vóór 5 juni op de hoogte stelt in verband met het aanmaken van de naamplaatjes.