Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Paarden gaan massaal naar Epe

16/05/2007

Epe, 16 mei 2007
Je kunt het zo gek niet bedenken of voor elke manier van voortbewegen bestaat in Nederland wel een vierdaagse. Bij de bekende varianten kan men wandelen, fietsen en zwemmen, maar de meest bijzondere vierdaagse is wel de Eper Paardenvierdaagse voor ruiters en menners.

Afgelopen dinsdag 15 mei is de inschrijving voor de Paardenvierdaagse gesloten. De belangstelling voor deelname aan dit grootste recreatieve paardensportevenement van Nederland is overweldigend groot. Ruim 560 ruiters en menners hebben zich aangemeld, terwijl "slechts" 450 startplaatsen beschikbaar zijn. De startplaatsen zijn via een loting onder de aanmelders verdeeld.

De Paardenvierdaagse zal plaatsvinden van 12 tot en met 15 juni. In die week komen ruiters en menners vanuit alle delen van het land naar Epe. Zelfs paardentoeristen uit België en Duitsland hebben de unieke uitrijmogelijkheden van Epe ontdekt. Er zal in de hele regio nauwelijks nog een lege paardenstal te vinden zijn.

Op vrijdag 15 juni wordt de vierdaagse traditioneel afgesloten met een intocht door het centrum van Epe. Hierbij worden deelnemers onder grote publieke belangstelling door familie en vrienden binnengehaald met bloemen en bosjes wortels. Veel ruiters en menners grijpen de intocht aan om er een ludieke of stijlvolle verkleedpartij van te maken, waardoor dit al bijna een evenement op zichzelf is. De stoet, die dit jaar met koninklijk elan wordt geëscorteerd door de Gele Rijders, rijdt tussen 20.00 en 21.00 uur door het centrum. Alle informatie over de Paardenvierdaagse en de route van de intocht vindt u op

www.paardenvierdaagse.nl