Gemeente Zandvoort


Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Strand en Duin

(23 mei 2007)

12 juni organiseert de gemeente een inloop- en informatieavond over het nieuwe bestemmingsplan Strand en Duin. Gedurende de avond kunt u kennis nemen van de bestemming en het gebruik van de gronden in het plangebied, uw vragen stellen aan de verantwoordelijke bestuurders en ambtenaren en u kunt indien wenselijk uw reactie kenbaar maken. Het voorontwerpbestemmingsplan Strand en Duin ligt met ingang van 25 mei gedurende zes weken in het Raadhuis bij de centale balie tijdens de openingstijden ter inzage.Ook bij de openbare bibliotheek aan de Prinsesseweg 34 kunt u het raadplegen. Dat staat deze week te lezen in de officiële publicatie van de gemeente Zandvoort. Het wettelijk verplichte bericht, waarmee de inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan is gestart.

Hieronder volgt de advertentietekst zoals gepubliceerd in de Zandvoortse Courant van 24 mei.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat overeenkomstig het bepaalde in artikel 150 Gemeentewet en de Inspraakverordening 2006 voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan "Strand en Duin". Het voorontwerpbestemmingsplan bevat niet alleen regels over het grondgebruik, maar bijvoorbeeld ook over maximale hoogte en breedte van bouwwerken. Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, de voorschriften en drie plankaarten.

Plangebied
Het plangebied omvat een gedeelte van de zee, het gehele strand van Zandvoort (strandpaviljoens en strandhuisjes), de zeereep (inclusief de strandafgangen), de Amsterdamse Waterleidingduinen, scoutingterrein het Naaldenveld, het te realiseren ecoduct over de Zandvoortselaan, het bunkerpark Kostverlorenpark, het golfterrein Kennemer Golf en Country Club, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het Visserspad, het Volkstuinencomplex, camping het Helmgat, (voorzover gelegen op Zandvoorts grondgebied), gedeeltelijke Boulevard Barnaart (inclusief twee standplaatsen) en de aanduiding de situering van de Atlantikwall.

Totstandkoming voorontwerpbestemmingsplan
Voordat het voorontwerpbestemmingsplan tot stand is gekomen is door burgemeester en wethouders een Nota van Uitgangspunten opgesteld. Deze Nota is voor een ieder ter inzage gelegd. Belanghebbenden konden hierover schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen (voorinspraak). Tevens is een informatieavond in het gemeentehuis georganiseerd waarbij de uitgangspunten zijn gepresenteerd. Op 12 december 2006 hebben burgemeester en wethouders de ingekomen zienswijzen beantwoord en aangegeven waar er aanpassingen dienden te worden gedaan (Nota van Voorinspraak). Op basis daarvan is het voorontwerpbestemmingsplan "Strand en Duin" opgesteld.

Conserverend plan, twee nieuwe ontwikkelingen
Het bestemmingsplan zal moeten voldoen aan het Europees-, rijks-, provinciale en het gemeentelijke beleid. Besloten is om een conserverend bestemmingsplan op te stellen. Dit houdt in, dat zo veel als mogelijk de feitelijke situatie zal worden vastgelegd. Naast deze feitelijke situatie worden in het bestemmingsplan twee nieuwe ontwikkelingen onder voorwaarden mogelijk gemaakt, te weten een ecoduct over de Zandvoortselaan en een vijftal jaarrondpaviljoens.

Ecoduct
Voor het ecoduct is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. In het plan worden een aantal randvoorwaarden opgenomen. De wijzigingsbevoegdheid houdt in, dat de gemeente ten behoeve van het ecoduct de bestemming mag wijzigen indien aan de randvoorwaarden wordt voldaan. Gedurende de wijzigingsprocedure kunnen zienswijzen worden ingediend.

Jaarrondpaviljoens De jaarrondpaviljoenlocaties worden met aanduidingen op de plankaart aangegeven.

Inloopavond: 12 juni 2007
Tijdens de inspraakperiode zal op 12 juni 2007 een inloop/informatieavond over het nieuwe bestemmingsplan worden gehouden. Een ieder is welkom tussen 19.30 uur tot 21.30 uur. Gedurende deze avond kunt u kennis nemen van de bestemming en het gebruik van de gronden in het plangebied, uw vragen stellen aan de verantwoordelijke bestuurders en ambtenaren en u kunt indien wenselijk uw reactie kenbaar maken. Wij houden deze inloopavond in de centrale hal van het raadhuis aan de Swaluëstraat 2 te Zandvoort. De verantwoordelijke wethouders, de heer M. Bierman en de heer W.W.S. Tates zullen hierbij voor u aanwezig zijn. Bij deze wordt u van harte uitgenodigd.

Zienswijzen indienen?
Het voorontwerpbestemmingsplan "Strand en Duin" ligt met ingang van 25 mei 2007 gedurende zes weken in het Raadhuis (ingang Swaluëstraat 2) bij de centale balie tijdens de openingstijden ter inzage. Tevens ligt het vorontwerpbestemmingsplan bij de openbare bibliotheek aan de Prinsesseweg 34 ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen ingezetenen in de gemeente Zandvoort en belanghebbenden zowel mondeling (vraag naar mw. E. Fennema (juridisch) of de heer R. den Blanken (stedenbouwkundig) beide telefonisch bereikbaar onder nummer 023 - 5740100) als schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gezonden aan: Het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort.