Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Jazz on the Roof met Lucas van Merwijk

Op dinsdag 12 juni geeft drummer Lucas van Merwijk een spetterend optreden op het dak van het Glaspaleis. Hij zal samen met Mark Bisshoff (piano), Ilja Reijngoud (trombone) en Jeroen Vierdag (bass) tijdens deze nieuwe editie van Jazz on the Roof een swingende ritmische jazz-avond verzorgen. Aanvang 21.00 uur. Kaarten à E 7,50 zijn te bestellen via 045-5772200. Voor aanvang van het concert biedt Restaurant Glaspaleis een speciaal dagmenu aan voor E 17,95 incl. concertkaartje, reserveren via 045-5772288. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen i.s.m. Muziekschool Heerlen en Stichting Heerlen Jazz.

Lucas van Merwijk

Op jonge leeftijd raakte Lucas van Merwijk al in de ban van trommels. Door de jaren heen speelde Lucas als drummer in veel Nederlandse groepen, waaronder de nr. 1 Latin Jazz-groep uit Europa: Nueva Manteca. In de jaren '90 kreeg Van Merwijk meerdere malen de titel van beste Jazzdrummer van de Benelux. Anno 2007 is hij inmiddels maar liefst 6 keer uitgeroepen tot beste Fusiondrummer van de Benelux. Op dit moment leidt hij de internationaal vermaarde CUBOP CITY BIG BAND, het slagduo DRUMIX!, met de Afrikaanse sabar master drummer Aly N'Diaye Rose en de 9-man sterke wereldpercussie groep DRUMS UNITED. Na een intensieve studie Afro-Cubaanse drums in Cuba bij drummer Oscarito Valdes is Lucas nu actief bij allerlei groepen en artiesten in Nederland en Europa.

Van Merwijk heeft aan vele CD-producties meegewerkt, enkele CD's welke hij met zijn bands opnam zijn 'Drumix!', 'World of Rythm' en 'The Machito Project'. Als drummer en percussionist werkt Lucas veel samen met tal van groepen en neemt hij deel aan uiteenlopende opnamen en producties. Daarnaast is hij een veelgevraagd docent. Buiten zijn vaste docentschap aan de World Music afdeling van het Codarts Instituut te Rotterdam en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, wordt hij regelmatig gevraagd voor gastcolleges en masterclasses en doceert hij als freelance leraar op diverse drums- en percussie instituten in Europa en Amerika.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis. Glaspaleis, venster op cultuur - Bongerd 18 Heerlen - 045 - 5772200 - www.glaspaleis.nl

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.tv

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Charlotte Berkhout
J.Schmeitz8@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271


---- --