Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 139

datum: 8 juni 2007

Allochtone vrouwen doen wederdienst voor de wijk Liendert

Dinsdag 12 juni start in Amersfoort een wederdienstproject. Een groepje allochtone vrouwen uit de wijk Liendert krijgt zwemlessen op kosten van de gemeente. In ruil daarvoor doen zij iets voor de wijk. Zij gaan bijvoorbeeld iedere dag (roulerend) een half uurtje met een oudere wijkbewoonster wandelen. Daarbij willen ze geïsoleerde vrouwen bezoeken en lekkere hapjes maken voor wijkfeesten. Een bijkomend voordeel is dat op deze wijze een nieuw netwerk in de wijk ontstaat.

Wethouder van Integratie Gerda Eerdmans zal de leskaarten uitreiken aan de deelnemende dames. Ook ontvangen zij een strippenkaart voor de geleverde wijkactiviteiten als tegenprestatie. Het project is in samenwerking met de SRO Amersfoort unit Sportontwikkeling, Stichting Welzijn Amersfoort en de gemeente Amersfoort tot stand gekomen.

Informatie: Susan Coen, communicatiemedewerker voor Welzijn Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) telefoon 033 469 43 24, e-mail: s.coen@amersfoort.nl.

Fotomoment
Wethouder Gerda Eerdmans zal 18.30 uur in het Zwembad Liendert de zwemkaarten uitreiken. Een paar vrouwen willen liever niet (herkenbaar) op de foto Het adres is: Zwembad Liendert, Parelhoenstraat 12, 3815AG in Amersfoort


---- --