Time : 08:57:51
Date : 12 June 2007
Sender Name: AuxiPress

AuxiPress tekent overeenkomst met Copiepresse

AuxiPress, Belgisch leider in het domein van de persopvolging, heeft een akkoord gesloten met Copiepresse, de firma die de rechten beheert van de Franstalige en Duitstalige dagbladuitgevers.

Het akkoord luidt een uiterst belangrijke en meteen ook finale fase in voor de legale exploitatie van digitale persoverzichten. Voortaan mag AuxiPress de artikels uit de Franstalige dagbladen elektronisch versturen naar al zijn klanten in België. Dankzij deze overeenkomst worden alle resterende restricties op het verzenden van de artikels opgeheven en wordt het naleven van de auteursrechten gegarandeerd.

In hun constante bezorgdheid om diensten aan te bieden die conform zijn aan de vigerende wetgeving in het domein van het auteursrecht, vormen de onderhandelingen met de Franstalige uitgevers al jaren een belangrijke speerpunt in het beleid bij AuxiPress. Ter herinnering, er werden in het verleden reeds akkoorden gesloten met Editco (in 2002), SAIPM, Rossel, Sud Presse (in 2003) en PressBanking, hun technisch dienstverlener. Vandaag worden door het akkoord met Copiepresse de belangen van alle Franstalige uitgevers gehergroepeerd onder één uniek contract. Aan Nederlandstalige kant werd reeds in 2001 een contract gesloten met Mediargus dat de belangen van de Nederlandstalige uitgevers samenbracht.

Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht bij
de Heer Thierry Cornez,
Directeur Productie,
op het nummer 02/514 64 91.

URL: http://www.auxipress.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL