Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht Stichting De Noordzee en Wageningen IMARES:

Directeur verruilt Stichting De Noordzee voor Wageningen IMARES

De directeur van Stichting De Noordzee*, Floris Groenendijk, verlaat vanaf 1 juli 2007 de stichting. Per augustus wordt Groenendijk afdelingshoofd ecologie bij Wageningen IMARES**.

Groenendijk heeft 9 jaar de scepter gezwaaid over Stichting De Noordzee. Onder zijn leiding is de positie van de stichting versterkt. De organisatie is gegroeid en is voor bedrijfsleven en overheid een partij 'waar je niet meer omheen kan'. Eén van de wapenfeiten van de stichting is Goede Vis (Viswijzer, www.goedevis.nl). Onder deze noemer stimuleert de stichting consumenten en ondernemers om te kiezen voor duurzame vis. Groenendijk is een voorvechter van windenergie op zee, mits op plekken waar de natuur er de minste last van heeft. Stichting De Noordzee start een sollicitatieprocedure om een opvolger te vinden.

Als afdelingshoofd Ecologie bij Wageningen IMARES wordt Floris Groenendijk medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en groei van de afdeling. De afdeling Ecologie doet onderzoek naar ecologische processen in en om de zoute en zoete wateren. De afdeling telt ruim 40 medewerkers gevestigd in Texel, Den Helder, IJmuiden en Yerseke.

---

Voor de pers:

Voor informatie over Stichting De Noordzee of over Floris Groenendijk kunt u contact opnemen met Floris Groenendijk zelf: 06 11010632. Voor meer informatie over IMARES kunt u contact opnemen met Hans Bothe; Hans.bothe@wur.nl


* Stichting De Noordzee is een natuur- en milieuorganisatie die een het milieu van de Noordzee wil verbeteren en daar waar nodig de natuur wil beschermen. De organisatie pleit voor een duurzaam gebruik van de Noorzee. Nadere toelichting: www.noordzee.nl

** Wageningen IMARES, Institute for Marine Resources & Ecosystem Studies, richt zich op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek. Nadere toelichting:
http://www.wageningenimares.wur.nl/NL/ www.surveyswageningenimares.wur.nl