Ingezonden persbericht


Persbericht 12 juni 2007

Kinderen gaan steeds jonger zelf op vakantie.

Over een paar weken beginnen de schoolvakanties. Het valt op dat deze zomer steeds jongere kinderen zelf, zonder ouders maar wel met reisleiding, op vakantie gaan. Tot voor kort gingen jongeren pas met name vanaf het einde van hun middelbareschoolperiode zelf op vakantie. De vakantiebestemmingen waren hoofdzakelijk Texel, Terschelling, Renesse of de Ardennen.

Sinds kort zien we dat ook veel kinderen van de basisschoolleeftijd zelf op vakantie gaan. Er zijn zelfs al kinderen van 5 jaar die zonder ouders op vakantie gaan. Daarnaast zien we een trend dat de kinderen ook steeds jonger naar buitenlandse vakantiebestemmingen reizen of kiezen voor bijzondere projecten. Met name vakanties in het teken van vrijwilligerswerk, het opdoen van een unieke ervaring of het leren van een vreemde taal zijn erg in trek.

Zo zien we bij Simbo een grote belangstelling van kinderen van 10 jaar voor taalvakanties Engels in Brighton, Engeland. Of vakanties in een dolfinarium in Brugge, waar de kinderen een week lang dolfijnen trainen. Iets oudere kinderen, vanaf 12 of 13 jaar, gaan al golfsurfen in Lacanau in Frankrijk of kiezen voor een strandvakantie in Spanje. Kinderen en jongeren vanaf 15 jaar gaan deze zomer in Griekenland vrijwilligerswerk doen in een Wildlife Hospital, waar ze zorgen voor de opvang, verzorging en vrijlating van zieke dieren of reizen zelfs naar Nepal om een weeshuis verder af te bouwen.

Deze vakanties worden georganiseerd door Simbo. Simbo is een reisorganisatie die vakanties organiseert speciaal voor kinderen en jongeren.
---