Campina

Twee belangrijke initiatieven geven verder invulling aan Landliebe-waarden

Landliebe veevoederprogramma met uitsluitend inheemse gewassen en Landliebe schoolmelk gaan in september 2007 van start

Landliebe, een van de meest geliefde en vooraanstaande merken voor zuivelproducten in Duitsland, lanceert twee initiatieven die verder invulling geven aan de merkwaarden van Landliebe. Het eerste initiatief behelst de introductie van een veevoederconcept waarbij uitsluitend inheemse voeders worden gebruikt. Dit concept sluit naadloos aan bij de filosofie van Landliebe als authentiek zuivelmerk met een landelijke uitstraling en veel aandacht voor duurzaamheid. Ten tweede zal in een groot aantal Duitse deelstaten Landliebe melk ook verkrijgbaar zijn als schoolmelk. Beide initiatieven gaan in september van start.

Landliebe-veevoederconcept
De Landliebe-boeren verbouwen op hun eigen bedrijf gras en andere voedergewassen, zoals maïs. Vanaf september zal de bijvoeding die ze voor hun koeien kopen, uitsluitend bestaan uit gewassen die van oudsher in Duitsland verbouwd werden. Deze voeders en voedergrondstoffen worden ook daadwerkelijk in Duitsland of Europa ingekocht. Landliebe is het eerste Duitse zuivelmerk dat het initiatief neemt om de koeien uitsluitend met inheemse voeders te voeren.
Dat houdt in dat het deel van veevoer voor Landliebe-koeien dat op dit moment nog van buiten Europa afkomstig is, zal worden vervangen door veevoeders die uit Duitsland of Europa afkomstig zijn. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de Landliebe-veehouders, veevoerbedrijven en Landliebe. Gespecialiseerde veevoedingsdeskundigen gaan de Landliebe-boeren in Nordrhein-Westfalen en Baden-Württemberg ondersteunen bij de overschakeling naar het Landliebe-veevoerconcept.

Landliebe schoolmelk
Met ingang van september is Landliebe ook als schoolmelk leverbaar. De rol van schoolmelk als onderdeel van een natuurlijke en evenwichtige voeding voor kinderen, wordt steeds belangrijker. Daarom heeft Landliebe besloten om schoolmelk beschikbaar te maken voor miljoenen kinderen in de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Berlin, Brandenburg, Baden-Württemberg, Bayern, Niedersachsen en Sachsen. Doordat het merk Landliebe in heel Duitsland aanwezig is, kan de zuivelcoöperatie Campina, waar Landliebe onderdeel van is, de schoolmelk in meer regio's aanbieden dan voorheen.

In overeenstemming met de Landliebe-waarden
Met deze initiatieven toont Landliebe zijn verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid, natuurlijkheid en gezonde voeding. Landliebe is nauw verbonden met het leven op het Duitse platteland en is natuurlijk, gezond en duurzaam. Bovendien hebben Landliebe-producten een pure, oorspronkelijke smaak. Melk is melk, zuivel is zuivel, maar Landliebe is anders.

Dichtbij de consument
De Landliebe-boeren wonen en werken in landelijke gebieden: het Bergische Land, het Sauerland en Baden-Württemberg. Ze verbouwen gras en andere voedermiddelen voor hun koeien op hun eigen bedrijf. De bijvoeding komt uitsluitend uit Duitsland of Europa en bestaat uit voeders die vanouds in Duitsland werden geteeld. Op die manier blijven de boeren, de koeien én het veevoer dichtbij de consument.

Natuurlijk en gezond
Het veevoedingsconcept onderstreept bovendien de natuurlijkheid van Landliebe.
De hoogwaardige zuivelproducten van Landliebe bevatten alle goede en voedzame bestanddelen van melk, zoals eiwitten, mineralen en vitamines.
Veel Landliebe-producten danken hun voortreffelijke smaak aan het natuurlijke vetgehalte. Om aan de wensen van de consument tegemoet te komen, biedt Landliebe echter in toenemende mate ook halfvolle producten aan, zoals halfvolle melk en halfvolle vruchtenyoghurts.Via hun schoolmelk kunnen nu ook vele kinderen in Duitsland profiteren van de natuurlijke voedingsstoffen van Landliebe.

Duurzaam
Het Landliebe-veevoedingsprogramma bewijst dat Landliebe duurzaamheid serieus neemt. Door voor Landliebe uitsluitend te werken met uit Duitsland en Europa afkomstige gewassen, doet Campina, eigenaar van het merk Landliebe, een volgende stap op weg naar de verduurzaming van veevoeder. Campina was de eerste internationale Europese zuivelonderneming die in 2006 besloot over te gaan tot het gebruik van verantwoord geteelde soja voor de bijvoeding van de koeien. Met dit initiatief levert Campina een belangrijke bijdrage aan het behoud van de tropische regenwouden. Met het veevoedingsconcept van Landliebe wordt het gebruik van niet-inheemse, niet-traditionele voedingsmiddelen uitgesloten, omdat het zich volledig baseert op inheemse voeders.