Time : 09:43:02
Date : 12 June 2007
Sender Name: Intersources

Intersources N.V. wordt overgenomen door cc-hubwoo, genoteerd op Euronext Parijs

PERSBERICHT

Intersources N.V. wordt overgenomen door cc-hubwoo, genoteerd op Euronext Parijs

Snel groeiend, wereldwijd actief Belgisch bedrijf, expert in Sourcing en Procurement diensten.
Een volledig spectrum van e-Purchasing oplossingen met extra bron van omzet.

Leuven - 12 juni, 2007: Intersources N.V., snel groeiend, wereldwijd actief Belgisch bedrijf, expert in dienstverlening op het vlak van inkoop, kondigde vandaag aan overgenomen te worden door cc-hubwoo (ISIN: FR0004052561), wereldwijd toonaangevend aanbieder van on-demand bestelsystemen en motor achter "The Enterprise Supply Network(TM)". Door de fusie met cc-hubwoo, verzekert Intersources haar verdere groei zowel op financieel vlak als op vlak van inkoopexpertise. De complementariteit van de producten en diensten van de beide bedrijven zorgt voor aankoopafdelingen voor een totaaloplossing van inkoop tot betaling (zgn "Source-to-Pay").

Snel groeiend, wereldwijd actief Belgisch bedrijf, expert in Sourcing en Procurement diensten

Intersources, technologie onafhankelijk van bij de oprichting, verschaft wereldwijd e-Sourcing and e-Procurement diensten, inclusief technologieadvies, uitgavenanalyse, elektronische
inkooponderhandelingen, beheer van contracten en van leverancierskwaliteit en zorgt daarbij voor zowel de configuratie en de implementatie van de oplossingen als het verlenen van de bijhorende veranderingsprocessen.
Intersources heeft wereldwijd een dienstverlening uitgebouwd die klanten en hun leveranciers om het even waar en op gelijk welk moment, ondersteunt in 12 talen en dit via kantoren verspreid over Europa, de Verenigde Staten en India.

Gesticht in 2003 in Leuven door inkoopexperten, heeft Intersources nu meer dan 40 consultants komende van grote multinationals, toonaangevende marktplaatsen en dienstverleners met "best-in-class" ervaring in inkoopprogramma's.

Jan Van Roy, medestichter en CEO van Intersources, zegt: "Het snelle succes van Intersources stoelt op het excellent toepassen van technologie op het inkoopproces. Tijdens het uitdiepen van onze samenwerking met cc-hubwoo de afgelopen maanden, werd onze complementariteit steeds evidenter. Waar cc-hubwoo leverancierbestelsystemen aan haar klanten biedt, zorgen wij voor elektronische negotiatie-oplossingen en het uitrollen van diensten voor alle inkooptaken. Samen beschikken we over het meest complete spectrum van elektronische inkoopexpertise. We beschikken niet louter over de kennis van de verschillende technologieën maar ook over de mogelijkheid om ze succesvol uit te rollen en zo de klanten "best in class" inkoopefficiëntie te bieden." Jan Van Roy besluit: "Ik verheug er me op het cc-hubwoo team te vervoegen en ik kijk er naar uit ons succes verder te zetten met ons beider klanten, partners en werknemers. We worden een speler van wereldniveau in staat om de schaal van The Enterprise Supply Network(TM) verder te vergroten.”

Een volledig spectrum van e-Purchasing oplossingen en extra bron van omzet

Zoals voorzien in cc-hubwoo's strategisch plan, laat het toevoegen van het Intersources' aanbod aan de cc-hubwoo portfolio het bedrijf toe om een verdere stap te zetten in het creëren van een volledige dienstverlening van elektronische inkoopsystemen, gefundeerd op het cc-hubwoo on-demand technologieplatform. Met deze overname vervolledigt cc-hubwoo haar portfolio van producten en diensten en levert nu een volledig geïntegreerde oplossing van inkoop tot betaling.

Deze overname biedt nieuwe omzetmogelijkheden voor beide bedrijven. Voor Intersources is het huidige klantenbestand van cc-hubwoo, met 10 % Fortune 500 bedrijven, een belangrijk potentieel voor het aanbieden van haar dienstverlening. Voor cc-hubwoo bieden de Intersources' klanten het potentieel om elektronische bestelsystemen of componenten ervan aan te bieden via hun internationaal verkoopskanaal.

"De overname van Intersources is volledig in lijn met ons strategisch plan, zoals aangekondigd in september. De eerste golf ervan bestaat uit het verstevigen van onze leidinggevende positie op de inkoopmarkt door een suite van oplossingen aan te bieden van inkoop tot betaling, zowel de producten als de bijhorende diensten zegt Alain Andréoli, Voorzitter en CEO van cc-hubwoo. "Intersources laat ons toe ons aanbod voor onze klanten te vervolledigen met ondersteuning bij het implementeren van oplossingen en de hiermee gepaard gaande adoptieprocessen, daarbij voegen ze tevens een zelden geziene expertise op het vlak van e-sourcing toe aan ons portfolio."

De overeenkomst

Het afronden van de overname, onder voorbehoud van wetgevende goedkeuring, is verwacht begin juli.

Intersources heeft sinds de oprichting consistent een sterke omzetgroei, een goede winstgevendheid en een positieve cash flow getoond. In 2006 groeide de omzet van het bedrijf met 29% tot ongeveer ¤3.2M. Voor 2007 wordt een groei vooropgesteld van meer dan 40%, grotendeels gebaseerd op de verwachte resultaten van de recent opgestarte activiteiten in de VS.

De overname van 100% van de aandelen van Intersources gaat uit van een bedrijfswaarde tussen 4.6 en 7.1 miljoen euro, samengesteld uit 2 miljoen euro cash en een tegenwaarde van 3 miljoen euro in cc-hubwoo aandelen, plus een mogelijke additionele 2.5 miljoen euro in cc-hubwoo aandelen gespreid over 3 jaar, afhankelijk van bepaalde resultaatgebonden criteria.

Na de overname zullen de Intersources aandeelhouders ongeveer 4.6% van het nieuwe kapitaal van cc-hubwoo in handen hebben. Afhankelijk van de resultaatgebonden criteria en de volledige uitoefening van de warrants, na 3 jaar, zullen de Intersources aandeelhouders 8,1% bezitten van het dan voorhanden kapitaal van cc-hubwoo. About Intersources (www.intersources.net)
Intersources is one of the fastest growing Sourcing & Procurement solutions providers. The company is an experienced & flexible solution provider helping organizations achieve a wide range of purchasing goals. We apply knowledge, processes and proven tools to appropriately tailor all our services to our clients' specific needs. Intersources was founded in 2003 as a software-independent purchasing solutions provider. The company operates from its offices in Belgium, the UK, France, Germany, the Netherlands, Sweden, Switzerland, the US and India.

About cc-hubwoo (www.cc-hubwoo.com)
cc-hubwoo is the world's leading provider for on-demand electronic procurement solutions and supplier network management. The company manages the largest Business to Business Community with more than 70 worldwide buying corporations (50 of them among Fortune 1000) and over 13,000 connected suppliers. Clients include BASF, Bayer, ConocoPhillips, EDF, Henkel, SAP, Shell, The Dow Chemical Company and Total. cc-hubwoo's trading hub annually processes 2,4 million purchase orders representing ¤5,2 billion in customer spend value. The company operates internationally and has offices in France, Germany, Ireland and in the USA.
Listed on Eurolist of Euronext Paris - Compartment C ISIN: FR0004052561, Reuters: HBWO.LN, Bloomberg: HBWO FP

Press Contact
Anne De Maeseneer,
anne.demaeseneer@telenet.be,

+32 477/57 47 41

URL: http://www.intersources.net http://www.cc-hubwoo.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK