Ingezonden persbericht


Adaptec en Intel leveren gezamenlijk hardware- en software-RAID-oplossingen

Londen - Verenigd Koninkrijk, 12 juni 2007 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storageoplossingen, breidt zijn samenwerkingsverband met Intel Corporation verder uit. Beide bedrijven gaan gezamenlijk geavanceerde hardware- en software-RAID-oplossingen leveren. Als onderdeel van de hernieuwde overeenkomst - die ook een licentieovereenkomst omvat - gaan Adaptec en Intel RAID-producten aan grote OEM-klanten leveren. Daarnaast zijn ze van plan om te gaan samenwerken aan de ontwikkeling, marketing, ondersteuning en innovatie van andere nieuwe RAID-oplossingen.

Het samenwerkingsverband combineert het krachtige en flexibele Intel IOP 34x Storage Processor-portfolio met drie Adaptec-technologieën. Het Intel-portfolio biedt multiprotocol ondersteuning en geavanceerde databescherming voor een groot aantal platforms. Adaptec levert zijn Unified Serial-architecture die zowel Serial ATA- als Serial Attached SCSI-diskdrives (SATA/SAS) ondersteunt. Daarnaast profiteren gezamenlijke klanten van de ARC RAID-stack en StorLib Management API (Application Programming Interface) van Adaptec.

"Intel en Adaptec hebben een gemeenschappelijke doelstelling: het leveren van innovatieve storageoplossingen op basis van hardware- en software-RAID-technologie, die geavanceerde functies voor databescherming bieden", zegt Sundi Sundaresh, President en CEO van Adaptec. "Door samen te werken met Intel, kunnen we OEM-klanten helpen om nieuwe markten te betreden."

"De combinatie tussen de krachtige RADI-softwarestack van Adaptec en de IOP Storage Processor-producten van Intel biedt OEM's concurrerende oplossingen. Zij kunnen hun klanten geavanceerde databescherming bieden", zegt Mike Wall, algemeen directeur Storage van de Intel Server Platforms Group.

###

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storageoplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en het mkb wereldwijd in te zetten voor storageconnectiviteit, databescherming en netwerkstorage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index.