Socialistische Partij Rotterdam

Onrust onder bewoners Schiebroek-Zuid

12-06-2007 * Vorige week donderdag organiseerde de SP-kerngroep Hillegersberg-Schiebroek in wijkcentrum Schiebroek een bijeenkomst over de plannen voor de wijk. De deelgemeente en woningbouwcorporaties zijn plannen aan het maken voor de toekomst van Schiebroek. Ze willen zo'n 3.000 goedkope huurwoningen slopen en vervangen door 2.000 dure woningen - woningen die de huidige bewoners vaak niet zullen kunnen betalen. Bewoners aan de Lodersstraat hebben al gehoord dat ze volgend jaar uit hun huis moeten.

Ruim veertig mensen, met name van de Asserweg en de Lodersstraat, praatten met SP-gemeenteraadslid Leo de Kleijn over de toekomst van de wijk. De reacties van bewoners waren fel: 'de arme mensen worden weggestuurd' en 'blijkbaar hebben alleen rijke mensen recht op groen en rust'.

In de nieuwe stadsvisie van de gemeente wordt gesproken van een woonmilieu 'Groot-Hillegersberg' in plaats van een 'Hillegersberg en Schiebroek' en dat verwoordt misschien wel het beste waar het college heen wil: vrijwel uitsluitend dure woningen. Dat terwijl Schiebroek zelfs door minister Vogelaar een prachtwijk wordt genoemd en het voor Rotterdamse begrippen een groene wijk is.

Veel van de plannen voor de wijk staan nog niet vast. De bewoners zijn van plan te gaan protesteren tegen de plannen en willen om te beginnen bezwaarschriften verzamelen onder de bewoners van de straten die de corporaties als eerste willen slopen, en die in juli aan de deelgemeente aanbieden.

Meer informatie of meehelpen? Bel of e-mail Peter den Haan, 010-4183657 of piwi@tomaatnet.nl Zie ook: * Dossier Huisvesting